Edinu Džeki pet miliona eura i partnerstvo s 'novim Batistutom'
Edin Džeko je ove sezone pogodio 11 puta u 38 nastupa za Inter. Ovom učinku je dodao pet asistencija (Foto: EPA)

Retegui blizu Intera

Edinu Džeki pet miliona eura i partnerstvo s 'novim Batistutom'

M. Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (37) odlučio je prihvatiti ponudu ekipe Intera za produžetak saradnje. Italijanski mediji navode da je iskusni fudbaler prihvatio platu od pet miliona eura koja mu je ponuđena za dodatnu sezonu i ostat će na Giuseppe Meazzi, gdje će međutim od naredne sezone imati novog partnera u napadu. To će biti novi reprezentativac Italije Mateo Retegui.

Edin Džeko ostaje u Interu. Barem tako tvrdi Gazzetta dello Sport koja je jučer objavila informaciju kako je 'Dijamant' spreman prihvatiti jednogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura.

Džeko će tako, po svemu sudeći, ostati na Giuseppe Meazzi, a u napadu će sarađivati s nekim novim licima. U Interu bi od aktuelnih napadača pored Edina trebao ostati samo Lautaro Martinez, dok će Romelu Lukaku i Joaquin Correa vjerovatno napustiti klub.

Romelu Lukaku je trenutno na posudbi iz Chelseaja. Nije ove sezone Belgijanac blistao u dresu Nerazzurra i ako ne bude nekog velikog popusta, on će se vratiti u redove londonskog kluba s kojim je ugovorom vezan do ljeta 2026. godine.

Chelsea bi 29-godišnjeg Lukakua mogao iskoristiti u nekim dogovorima koje planira tokom ljeta, a Inter nije u poziciji da može izdvajati ogromne cifre za pojačanja.

Također, Joaquin Correa bi trebao napustiti Meazzu. Rukovodstvo Intera za njega će pokušati naći tim koji bi prihvatio njegov ugovor i spremni su ga poslati na posudbu.

Oglasi

Ipak, neće Inter ostati bez kvalitetnih rješenja u napadu. Pored Džeke i Lautara naredne sezone bi dres tima iz Milana mogao obući novi reprezentativac Italije Mateo Retegui.

Napadač argentinskog Tigrea, kojeg je otkrio Roberto Mancini, važi za zaista fenomenalnog strijelca i Inter će pokušati da ga dovede u svoje redove.

O kakvom igraču se radi dovoljno govori činjenica da ga je italijanski selektor Mancini usporedio s čuvenim Gabrielom Batistutom i vidjet ćemo hoće li ovaj 23-godišnjak uspjeti napraviti veliku evropsku karijeru.

Retegui je igrač Boca Juniorsa. Posuđen je Tigreu gdje igra čudesno i sjajni nastupi nisu promakli Manciniju koji ga je odlučio pozvati u nacionalni tim Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On će po svemu sudeći biti novi konkurent Edinu Džeki u napadu Intera i bit će interesantno gledati ovog sjajnog napadača u Seriji A naredne sezone.

Rategui je ove sezone odigrao devet utakmica za Tigre i postigao je šest pogodaka. Njegova cijena na tržištu je osam miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Edine ulazi na kriminal u repci što si kukavica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi