Ipak nije superheroj, Bayern do kraja sezone bez Robbena

Bolnica na Allianz-Areni

Ipak nije superheroj, Bayern do kraja sezone bez Robbena

Osim što je ostao bez plasmana u finale DFB Pokala, Bayern je u porazu od Borussije Dortmund nakon penala uz Roberta Lewandowskog (lom vilice), do kraja sezone ostao i bez Arjena Robbena.

Povreda holandskog veznjaka samo je jedan u nizu s kojom će se u redovima bavarskog giganta morati nositi do kraja sezone u kojoj ih očekuje borba za finale Lige šampiona s Barcelonom.

Iako su navijači Bayerna pred početak duela s Milionerima jasno stavili svima do znanja da su Franck Ribery i Arjen Robben dva superheroja od velike važnosti za tim s Allianz-Arene, povreda holandskog reprezentativca nažalost je dokazala upravo ono suprotno. 

Robbenu u duelu s BVB-om nastradao mišić lista lijeve noge zbog kojeg će Bayernov fudbaler propustiti ostatak sezone, što je potvrđeno i iz njegovog kluba.

Šteta za navijače Bavaraca što Robben zaista nije lik iz njihove koreografije, jer da jeste ne bi se povrijedio. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.