"Dirali su mi intimne dijelove tijela": Iračani u centru velikog skandala na početku Mundijala

Argentinci istražuju slučaj

"Dirali su mi intimne dijelove tijela": Iračani u centru velikog skandala na početku Mundijala

Edmir Škorić

Danas počinje Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, a na startu veliki skandal sa iračkim nogometašima u glavnim ulogama.

Iračka U20 reprezentacija napravila je veliki haos u hotelu u kojem je smještena u četvrtak iza 21 sat. Intervenisali su Argentinski nogometni savez kao domaćim turnira i FIFA, ali nisu željeli da slučaj dospije u javnost, mada je mnogo toga već poznato.

U La Plati se nalazi hotel u kojem je odsjela reprezentacija Iraka, a u četvrtak navečer nekolicina nogometaša priredila je haos, oštetila kompleks, te čak zlostavljala uposlenicu.

Iako su se u skandaloznu epizodu umiješale AFA i FIFA, nastojali su o tome apsolutno šutjeti, pa je čak u prvom mahu rečeno da se zlostavljana žena nije htjela žaliti, iako su činjenice zabilježene u Zapisnik koji nosi pečat Ministarstva sigurnosti provincije Buenos Aires, u kojem inspektor Leonardo Martin Urena detaljno opisuje šta se dogodilo.

Zlostavljana je mlada žena koja radi u restoranu na hornjem spratu hotela i ona je rekla da su članovi Iraka "dirali intimne dijelove njenog tijela".

Navodi se da su pojedini irački nogometaši u donjem rublju hotali po hotelu i dolazili na recepciju, namjerno aktiviravši protupožarni sustav, radeći neke zaista neprimjerene stvari koje do sada "nikada nisu viđena u ovom hotelu".

Oglasi

Pojedini članovi iračke selekcije su također maltretirali lokalnu prevoditeljicu, a uz sve to oštetili su lift jer je u jednom trenutku bilo previše ljudi u njemu.

Nije poznato hoće li biti sankcija za neodgovorne pojedince u reprezentaciji Iraka, koja se nalazi u grupi sa Urugvajom, Engleskom i Tunisom.

Inače, na turniru nastupaju 24 selekcije smještene u šest grupa. Dalje u osminu finala prolaze po dvije iz svake grupe te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Iračani svoju prvu utakmicu igraju u nedjelju protiv Urugvaja i naravno spadaju u red autsajdera, dok su favoriti za naslov manje - više svima poznati - Brazil, Argentina, Italija, Engleska, Francuska...

Nijedna reprezentacija sa Balkana nije izborila nastup na Mundijalu za igrače do 20 godina. Titulu brani Ukrajina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi