Zaigrao za reprezentaciju bez dozvole kluba, pa dobio otkaz: Sada mu se bore za život

Završio je u bolnici

Zaigrao za reprezentaciju bez dozvole kluba, pa dobio otkaz: Sada mu se bore za život

Admin Čaušević

Igranje za reprezentaciju je najveća čast u karijeri svakog fudbalera, pogotovo je to slučaj kada je neka zemlja domaćin određenog takmičenja. Jednom fudbaleru posljednji nastupi za nacionlani tim i neće ostati u lijepom sjećanju.

U svijetu postoji niz reprezentativnih takmičenja koja se igraju van FIFA-onog termina. To je slučaj i sa Gulf kupom, odnosno turnirom na kojem nastupaju reprezentacije iz Perzijskog zaljeva.

Irak je nedavno kao domaćin u nezaboravnoj utakmici pobijedio Oman rezultatom 3:2 poslije velike drame u produžecima.

Jedan od najboljih igrača Iraka na turniru bio je napadač Sherko Karim koji je do samog početka turnira nastupao za ekipu Kuwait SC iz Kuvajta.

Nakon osvojenog turnira Sherko je nekoliko dana uživao u trofeju, a poslije čega je za ovog 26-godišnjaka počeo pakao.

Oglasi

Prvo mu je Kuwait SC uručio otkaz. Zvanično saopštenje glasi da je došlo do sporazumnog raskida saradnje i Kuvajčani su svom bivšem igraču poželjeli sreću.

Ipak, irački mediji pišu da je Sherko dobio slobodne papire zato što je igrao za reprezentaciju svoje zemlje bez klupske dozvole.

Izuzetno naporni i turbulentni dani su utjecali i na zdravstveno stanje ovog fudbalera koji je završio u bolnici. Naglo mu je pozilo i sada mu se liječnici bore za život.

Sherku su to trebali biti najljepši dani njegove karijere, međutim stvari su krenule po zlu i do tada nasmijani i veseli dečko je za kratko vrijeme postao druga osoba.

Zanimljivo da je ovaj fudbaler svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa 15 godina, dobio je i poziv na probu u Ajax, ali zbog problema sa vizom nije mogao otputovati u Amsterdam.

Ipak, san da igra u Evropi mu se ispunio 2015. godine kada je potpisao za Grasshoppers. Član Kuwiata SC je postao na ljeto 2022. godine. Ta avantura i nije potrajala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi