Sve je bilo spremno da se ugoste žene i djevojke na stadionu, a onda su morali poslati izvinjenje
FOTO: EPA

Svaez "pogazio" riječ

Sve je bilo spremno da se ugoste žene i djevojke na stadionu, a onda su morali poslati izvinjenje

Haris Zilić
Teme:

U Iranu još nje čista odluka kada su u pitanju žene na tribinama. Barem ne u tamošnjem fudbalskom prvenstvu gdje je stigla nova zabrana.

Mediji bliski dešavanjima u iranskom fudbalu prenose vijesti da je klub iz Premijer lige Irana, Malavan Bandar Anzali FC saopštio je da je Fudbalski savez odbio zahtjev da ugosti navijačice na svom stadionu na utakmici protiv Traktor FC-a koja se igra ovaj vikend.

Klub Bandar Anzal koji dolazi sa sjevera Irana izvinio se svojim navijačicama 14. aprila zbog njihovog daljeg isključenja sa stadiona Sirous Ghayeghran.

Ova odluka je razočarala čelnike kluba koji su sa nestrpljenjem čekali trenutak kada će na tribinama imati i žensku publiku.

Ipak, Fudbalski savez Irana nije još neke stvari ozvaničio tako da će navijačice još sačekati da bodre svoj tim sa tribina.

Predsjednik Fudbalskog saveza Irana Medi Taj je u intervjuu tvrdio da će ženama biti dozvoljeno da prisustvuju utakmicama koje počinju ove sedmice. Šta je novi razlog za zabranu, nije poznato.

Oglasi

Nakon nove odlluke, Malavan Bandar Anzali FC zatražio je od nadležnih organa dozvolu da ugosti navijačice na svom stadionu na utakmici protiv Traktora.

Međutim, pomenuti zahtjev odmah je odbijen iako su iz domaćeg kluba garantovali sigurnost.

Situacija sa sjevera Irana izazvala je nove špekulacije u ovoj azijskoj zemlji. Mnogi su mišljenja da žene i djevojke neće moći na tribine u skorije vrijeme.

Iran je u posljednje vrijeme dosta na mapi svjetske sportske javnosti zbog svojih sportistkinja i vjerskih načela koje vladaju u ovoj državi.

Većina misli da je fudbal upravo taj koji bi mogao otvoriti neka nova vrata u iranskom sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi