Irci raskinuli saradnju sa O'Neillom i Keaneom

Nakon loših rezultata

Irci raskinuli saradnju sa O'Neillom i Keaneom

Loši rezultati koje je Irska ostvarila u Ligi nacija koštali su Martina O'Neilla posla u ovoj reprezentaciji.

Irci su nakon niza od šest utakmica bez pobjede i ispadanja u C diviziju uručili otkaz dosadašnjem selektoru O'Neillu i njegovom pomoćniku Royu Keaneu, što je zvanično potvrdio i savez ove zemlje.

"Želim da zahvaliti Martinu, Royju i cijelom stručnom štabu na uticaju koji su imali sa Irskom. Bilo je sa njima mnogo lijepih stvari, posebno na Euru Francuskoj, koje će dugo živjeti u sejćanju svim irskim pristalicama", navodi se u saopštenju IFA.

O'Neill i Keane su preuzeli reprezentaciju 2013. godine i sa njima je Irska stigla do osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Ipak, loši rezultati u Ligi nacija na kraju su doveli do rastanka.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za sada nije poznato ko bi mogao preuzeti reprezentaciju Irske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi