Ircima odbijen zahtjev, prisiljeni su da promijene plan

Neplanirano će se zadržati u BiH

Ircima odbijen zahtjev, prisiljeni su da promijene plan

Delegacija fudbalske reprezentacije Irske će 13. novembra gostovati u Bosni i Hercegovini, gdje će provesti dan više nego što je prvobitno bilo osmišljeno.

Plan Iraca je bio da se njihova reprezentacija u matičnu zemlju vrati odmah nakon utakmice u Zenici, ali je njihov zahtjev odbijen.

Kako kažu iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo, aerodrom je otvoren od 06:00 do 22:00 sata, te da je za njegov rad izvan propisanog vremena potrebno prisustvo i ostalih službi: Granične policije BiH, Kontrole letenja, Profesionalne vatrogasne brigade, Carinske ispostave aerodroma Sarajevo te Hitne pomoći.

Irci će se kući vratiti čarter letom u subotu, dan nakon utakmice, i zanimljivo je da će polovinu dana provesti u putu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvobitni plan iz FS Irske bio je da se delegacija odmah vrati u Dublin, kako bi imala što više vremena da se pripremi za revanš, ali od toga neće biti ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.