Ircima samo bod na gostovanju kod Gruzije, Connolly se ispromašivao u završnici
Gruzija je danas zaslužila bod, ali je Irska u završnici mogla stići do sva tri

Drugi remi zaredom za Irsku u kvalifikacijama za EP

Ircima samo bod na gostovanju kod Gruzije, Connolly se ispromašivao u završnici

S. Pašalić

Reprezentacija Irske je u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo stigla na gostovanje kod Gruzije i odigrala 0:0.

Već na samom startu su gosti mogli povesti kada je John Egan u 4. minuti izveo slobodan udarac, ali je pogodio stativu.

Gruzija je nakon toga bila nešto bolji tim na terenu i više je napadala, ali se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku je domaći tim ponovo više napadao i bio je bliže golu, ali su Irci uspijevali da se odbrane.

U 90. minuti to se moglo osvetiti Gruzijcima kada se Aaron Connolly našao u odličnoj prilici da donese Irskoj sva tri boda, ali je njegov šut odbranio golman domaćih.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dvije minute kasnije isti igrač se ponovo našao u sjajnoj prilici nakon što je istrčao kontru, ali je bio neprecizan pa je ostalo 0:0. Duffy je u 94. minuti imao posljednju priliku da nakon kornera donese pobjedu Irskoj, ali je glavom pucao po sredini gola i golman domaćih je uhvatio loptu.

Irska je i pored remija ostala na 1. mjestu na tabeli i sada nakon šest odigranih utakmica ima 12 bodova, a slijedi je Danska sa 9 bodova i utakmicom manje, te Švicarska sa 8 i dvije utakmice manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi