Irfan Hadžić sasvim otvoreno: Znam za ponude iz Premijer lige, ali prioritet mi je inostranstvo!

Prvi topnik Radnika za SportSport.ba

Irfan Hadžić sasvim otvoreno: Znam za ponude iz Premijer lige, ali prioritet mi je inostranstvo!

S. Mlaćo

Radnik je sezonu završio na petom mjestu Premijer lige. 

Bijeljinci tako iščekuju odluku Drugostepene komisije za licenciranje i nadaju se plasmanu u Evropu.

Udarna igla tima Mladena Žižovića ove sezone bio je sjajni napadač Irfan Hadžić. Hadžić je u Premijer ligi i Kupu BiH upisao ukupno 11 pogodaka uz četiri asistencije.

Ugovor sa Radnikom sada mu ističe, a nije tajna da je velika želja klubova iz samog vrha Premijer lige.

Za SportSport.ba je govorio o igrama Radnika u tek završenoj sezoni.

"Sigurno je da smo mogli bolje u nekim utakmicama. Nismo imali ni sreće, a mogli smo pobijediti i još koji bod uzeti. Ipak, moramo biti zadovoljni petim mjesto", kaže Hadžić.

Desetak pogodaka u Premijer ligi te kvalitetne partije pokazale su da je Hadžić jedan od najboljih golgetera lige.

"Igrao sam dobro ovu sezonu, iako nisam zadovoljan svojim učinkom. Mogao sam mnogo više pogodaka postići, ali nakon nekog negativnog niza u karijeri, ova sezona je vrlo dobra".

Priznaje da ponuda ima. U medijima se špekuliše da je već na meti Zrinjskog i Željezničara.

"Istina je da su me zvali klubovi iz Premijer lige, ali moj prioritet je odlazak u inostranstvo. Ima još vremena, sada ide odmor par dana i nakon toga ćemo vidjeti".

Čestitao je FK Sarajevo na duploj kruni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FK Sarajevo je dominiralo ovu sezon, imali su najjaču ekipu i zasluženo su osvojili duplu krunu. Igrali su dobro kao kolektiv i vidjelo se da na svakoj poziciji imaju odlične igre", dodao je Hadžić na kraju razgovora.

Pored Radnika ovaj visoki napadač nastupao je još za Olimpik, Zulte Waregem, Inter Zaprešić, Zlate Moravce, vW Hamme, Royal Antwerp i NK Celje.

Top Komentari

BN78
Irfo majstore,sretno u inostranstvu,da se prikljucis koloniji igrača Radnika,a ovi kukuruz klubovi poput Sarajeva,Zelje,Zrinje,nemaju oni para da kupe igrače Radnika,jel iz Radnika se ide samo u evropske lige.
0 11
vanja8
Bordo dres te ceka Irfane...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi