Željezničar dogovorio zvučno pojačanje, defanzivac uskoro na raspolaganju Mulaliću

Lijevi bek na Grbavici

Željezničar dogovorio zvučno pojačanje, defanzivac uskoro na raspolaganju Mulaliću · Saznajemo

A. Čaušević

FK Željezničar je blizu da angažuje prvo zimsko pojačanje ove sezone, saznaje SportSport.ba. Plavim su bila neophodna određena pojačanja, posebno u posljednoj liniji, a sada bi trebao biti otklonjen i taj problem.

Ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti Irfan Jašaravić će na proljeće igrati u Željezničaru i pojačat će defanzivnu liniju sarajevskih Plavih.

Odlaskom Stjepana Vege Željezničar je ostao samo na Luki Maliću kao lijevom beku, međutim pojačanje na toj poziciji je stiglo vrlo brzo.

Saznajemo da će se Jašarević već u narednim danima priključiti ekipi te da će trener Edis Mulalić imati sasvim dovoljno vremena da ga uigra sa ekipom.

Jašarević će se uskoro priključiti Željezničaru

Pouzdani defanzivac je posljednje četiri godine igrao u Švedskoj za ekipe BK Olypic i Dalkrud gdje je povremno nosio i kapitensku traku.

U Premijer ligi je odlično igrao za Krupu koja ga je prodala za 300.000 eura. Ukoliko ponovi tadašnje igre sigurno će biti pojačanje za Željezničar.

Oglasi

Inače, u drugoj sedmici priprema na stadionu Grbavica pojavilo se i novo lice. Riječ je o ofanzivnom veznjaku Adinu Hubaniću koji je ranije igrao za TOŠK iz Tešnja.

Proteklih dana sa Plavim trenira i dosadašnji član Zrinjskog, Andrija Drljo te se očekuje da dolazak mladog reprezentativca BiH bude i zvanično potvđen.

U prvom dijelu sezone najslabija karika ekipe bila je pozicija centralnog napadača. Navijači najtrofejnijeg bh. kluba se sigurno nadaju i dolasku kvalitetnog igrača na tu poziciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon uvodnog dijela priprema na Grbavica ekspedicija Plavih bi u narednim danima trebala otputovati u Konjic, dok će jedan dio priprema biti odrađen i u Međugorju gdje će biti odigrano nekoliko utakmica.

Željezničar drugi dio sezone otvara domaćim mečev protiv Leotara u osmini finala Kupa BiH 18. februara. Sedam dana kasnije na programu je duel Premijer lige protiv Igmana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arma
Ma pitari su pricali i za Santosa i Amoaha "kakva su to pojacanja ekipe koja je ispala iz lige" a sad zale sto ih oni nisu pokupili jer su trenutno najbolja krila u ligi..
8 2
BordoBijeli
Za Zelju je zvucno pojacanje sve sto djabe dodje
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije