Krupi donio novce, željeli ga Sarajevo i Željezničar: Jašarević pred povratkom u Premijer ligu

Završio epizodu u Švedskoj

Krupi donio novce, željeli ga Sarajevo i Željezničar: Jašarević pred povratkom u Premijer ligu · Saznajemo

A. Beganović

Sjajni 27-godišnji lijevi bočni Irfan Jašarević najvjerovatnije će se vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Na svom stolu ima nekoliko ponuda, a uskoro će se znatio koju će izabrati.

Nekadašnji fudbaler Travnika i Krupe, Irfan Jašarević, pred povratkom je u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, saznaje SportSport.ba.

Sjajni 27-godišnji lijevi bočni kojeg je Krupa 2018. godine prodala u Švedsku, tačnije u Dalkurd, najvjerovatnije će ponovo igrati na premijerligaškim terenima.

Naime, kako SportSport.ba saznaje, Jašarević je na meti nekoliko premijerligaša, a među onima koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima je i Željezničar koji je zajedno sa Sarajevom i ranije iskazivao interesovanje za ovog fudbalera.

No, Plavi nisu jedini koji bi Jašarevića vrlo rado vidjeli u svojim redovima, a gdje će nastaviti karijeru, saznat će se u narednim danima.

Jašarević je karijeru počeo u Vitezu odakle je otišao u Travnik. Sa 18 godina je upisao prve premijerligaške minute, a sredinom 2016. dolazi u Krupu, tadašnjeg člana Premijer lige.

U Krupi je pružao odlične partije, mnogi bosanskohercegovački klubovi su ga željeli vidjeti u svojim redovima, ali zajedno sa čelnicima kluba iz Kanjona Tijesno prihvatio je ponudu iz Švedske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa je na ime obeštećenja inkasirala 300.000 KM, a Jašarević je preselio u Dalkrud gdje se brzo nametnuo, a za ovaj klub odigrao je ukupno 65 utakmica i pritom je postigao pet pogodaka kojima je dodao i jednu asistenciju.

U posljednjoj sezoni u Dalkrudu nosio je i kapitensku traku, a u Švedskoj je nastupao još i za BK Olypic za koji je u 2022. godini odigrao 26 mečeva uz učinak od tri postignuta pogotka.

Top Komentari

Ecosport
Propaliteti dobrodošli u FKS
5 5
jadmad
U Zelju Iky :)
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi