Kako je vrući derbi protekao za Peljtu i pomoćnike?

Bh. trojka na zadatku u Grčkoj

Kako je vrući derbi protekao za Peljtu i pomoćnike?

A. Čaušević

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto nastavlja da sudi mečeve grčkog prvenstva, i to one od velikog značaja. 

Peljto je sa pomoćnicima Davorom Beljom i Senadom Ibrišimbegovićem i večeras bio na zadatku u Grčkoj gdje sudio vrući derbi između AEK-a i PAOK-a.

Na kraju su gosti pobijedili s 1:2 golovima iz drugog poluvremena, a interesantno Peljto je ponovo pokazivao na bijelu tačku što je za njega nekako uobičajna pojava na inosstranim mečevima.

PAOK je riješio sve na startu drugog dijela kada su pogađali Krmencik i Schwab. Drugi gol je postignut iz penala nakon što je prethodno javnu opomenu dobio Lopes.

Drugi penal na meču Peljto je dosudio u sudijskoj nadoknadi i to za domaće. Siguran realizator za konačan rezultat bio je Muamer Tanković.

Inače, Sarajlija je dodijelio osam žutih kartona od kojih je jedan dobio i igrač bh. korijena Tanković koji se svojevremeno spominjao i kao potencijalni Zmaj.

S ovom pobjedom PAOK se probio na drugo mjesto ispred Arisa, dok je AEK ostao četvrti. Šampionsku titulu je već davno osvojio Olympiakos.

Top Komentari

TTV.KenyTB
AL NAŠIMA ONI NE VALJAJU ! UNIŠTAVAČI BIH FUDBALA NFS BIH !!!!
13 2
emadsarajevo2021
Ma nemojte ljudi sve na Vicu. Nemoze on bez pomoći Bosnjaka. Da nije Durica kao podpredsjednika i Pilava u komisiji koji ispunjavaju želje sve bi bilo drugačije. Bosnje se prodaju za jeftine pare i postanu “papci” kod glasanja
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi