Peljto sjajno sudio pred prvim čovjekom sudijskog komiteta UEFA-e!

Danci iznenadili Francuze

Peljto sjajno sudio pred prvim čovjekom sudijskog komiteta UEFA-e!

A. Čaušević

Irfan Peljto zajedno sa Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom je odradio odličan posao na utakmici U21 Evropskog prvenstva Francuska - Danska.

Danci su dobili ovaj meč s 0:1 te se tako pobrinuli za iznenađenje u grupi C. Odlučio je gol Andersa Dreyera iz 75. minute.

Peljto je kontrolisao meč od početka do kraja te nije imao previše posla. Pkazao je ukupno četiri žuta kartona, dok su i njegovi pomoćnici Ibrišimbegović i Beljo također donosili ispravne odluke.

Delegat na meču je bio Robeto Rossetti, predsjednik sudijskog komiteta UEFA-e, pa se može reći da je Peljto položio svoj prvi ispit na U21 Evropskom prvenstvu.

Istovremeno se igrao i meč grupe D između Portugala i Hrvatske. Portugalci su slavili s minimalnih 1:0. Odlučio je gol Vieire iz 68. minute.

Top Komentari

Darkwood
Ja bi opet Radoslava zamolio da ove preispita.
11 0
rabodimis
Sta zna Robeto Rossetti, reci nam ti Rade gade kako je Peljto sudio..
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi