Bilo posla i za Gigovića: Zvijezda Barcelone pokušala nasamariti Peljtu, na kraju se samo obrukala!

Nova prolazna ocjena

Bilo posla i za Gigovića: Zvijezda Barcelone pokušala nasamariti Peljtu, na kraju se samo obrukala!

Admin Čaušević

Pošto nije imao većih grešaka na utakmici Shaktar - Barcelona Irfan Peljto se može nadati još jednoj pozitivnoj ocjeni UEFA-inog posmatrača za suđenje što bi značilo i delegiranja u nastavku elitnog takmičenja. 

U meču 4. kola Shaktar u Hamburgu pobijedio Barcelonu sa minimalnih 1:0 te priredio jedno od najvećih iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Peljto je odradio sasvim korektan posao, bio je na iskušenju u nekoliko navrata tokom drugog poluvremena, palio se i VAR, ali niti jedna njegova odluka nije korigovana.

Posebno je bilo uzbudljivo u finišu utakmice. Prvi značajniji trenutak se desio u 83. minuti kada su Katalonci tražili penal. 

Mykola Matviienko je bio igrač Shaktara kojeg je lopta pogodila u ruku, ali Peljto nije pokazao na bijelu tačku. Njegovu odluku potvrdio je i VAR. 

Oglasi

Posebno je bilo zanimljivo u sudijskoj nadoknadi kada je Joao Felix pokušao nasmariti najboljeg bh. sudiju. 

Portugalac je olako pao u jednom duelu na ivici kaznenog prostora, sve je djelovalo kao simulacija, a Peljto nije nasjeo na njegovu glumu te je pustio igru dalje. Tu scenu pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tada je bilo protesta sa klupe Shakhtara na čelu sa Marinom Pušićem i Mariom Staniće, pa je Miloš Gigović morao smirivati popularne Rudare.  

Utakmica Shaktar - Barcelona je bila već treća koju je najbolji bh. sudija u grupnoj fazi elitnog takmičenja pošto je ranije bio delegiran na susretima Feyenoord - Celtic i Union Berlin - Porto. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Dobar sudija, jel zna ko do koje godine sudije mogo da sude?
1 0
snupi
Ja mislim da mogu suditi do 45 god.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi