Peljto ponovo sudi meč Lige prvaka

Na Parken stadionu u srijedu

Peljto ponovo sudi meč Lige prvaka

Samir Mlaćo
Novo priznanje stiglo je za bh. nogometne sudije.

Naime, na meču Lige prvaka Kopenhagen - Seviila u srijedu pravdu će dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto iz Sarajeva.

Pomoćnici će mu biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo.

Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

Susret se igra na Parken stadionu sa početkom u 21:00.

U ovoj grupi nastupaju i Manchester City i Borussija Dortmund.

Oglasi

Navedena dva tima imaju po tri boda, dok su Kopenhagen i Sevilla na 'nuli'.

Podsjetimo, Peljto je protekle sedmice dijelio pravdu na meču Club Brugge – Bayer Leverkusen.

Susret je završen pobjedom domaćina od 1:0, a gosti su mogli do boda. Međutim savrešna odluka našeg sudije ostavila je tri boda u Belgiji.

On je na asistenciju pomoćnika iz VAR sobe u 73. minuti gledao snimak, te je opravdano poništio gol gostiju zbog nedozvoljene pozicije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Peljtina odluka je i danas top tema u fudbalskoj Evropi, obzirom da je naš sudija zbog milimetra svirao ofsajd.

Novi softver (SAOT) omogućava praćenje svakog igrača na terenu te brzu reakciju u slučaju ofsajd pozicije, što je i pomoglo Peljti prilikom donešnja odluke koja je naljutila njemački tim, ali je odluka bila upotpunosti ispravna.

Top Komentari

BH_Drina
Je li Bilbija kažnjen za onaj penal za Zrinjski protiv Sarajeva? Ako jeste kako je moguće da ga pošalju na evropsku utakmicu???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi