Liga prvaka donosi otkaze: Nakon Tuchela i Tedesca, strahuje još jedan trener

Lopetegui pred gubitkom posla

Liga prvaka donosi otkaze: Nakon Tuchela i Tedesca, strahuje još jedan trener

Eldar Ganibegović

Nekoliko iznenađujućih rezultata donijela nam je Liga prvaka već jučer u uvodnih osam utakmica.

Naime, Dinamo Zagreb je savladao Chelsea (1:0), dok je Shakhtar na gostovanju kod Leipziga slavio i više nego neočekivanu i uvjerljivu pobjedu od 1:4.

Pobjeda Manchester Cityja nad Sevillom u Španiji bila je očekivana, a na kraju je rezultat glasio 0:4. Ipak, tim porazom Sevilla je nastavila svoj loš niz na početku sezone.

Osim konačnog rezultata, uprava Seville je analizirala igru momčadi, a performansa na terenu pod koordinacijom Julena Lopeteguija počela je pokazivati ogromne nedostatke.

Čak ni u La Ligi, sezona ne ide previše dobro za Sevillu. Ekipa je jednostavno u velikom ponoru i nakon četiri kola ima samo jedan bod. 

Prema informacijama španske "Marce", nakon utakmice s Manchester Cityjem sazvan je hitan sastanak kako bi se procijenio put momčadi s Julenom Lopeteguijem u ovom startu sezone.

Čini se da je danas sazvano veliko vijeće jednoglasno odlučilo Julenu Lopeteguiju dati posljednju priliku, a on više nema mjesta za pogreške.

Slijedi prvenstvena utakmica s Espanyolom na gostovanju, a čelnici momčadi ne predviđaju drugi ishod osim pobjede. U suprotnom, Lopetegui će biti smijenjen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lopetegui je inače trener Seville od jula 2019. godine, a do sada je ovaj tim predvodio na 165 utakmica s prosjekom poena 1,87 po utakmici.

Ugovor s timom iz Andaluzije ima do jula 2024. godine, te bi u slučaju otkaza sigurno dobio veliku otpremninu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi