Kako su Italijani vidjeli Peljtino suđenje?

Bh. arbitar glavni na meču Juventus - Malmo

Kako su Italijani vidjeli Peljtino suđenje?

Admin Čaušević

Irfan Peljto odavno uživa povjerenje UEFA-e, a u proteklim sedmicama napravio je značajan iskorak u sudijskoj karijeri.

Nakon što je proljetos sudio na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, Peljto je ove jeseni dobio priliku da dijeli pravdu i u najelitnijem klupskom takmičenju.

Rijetki su debitanti u Ligi prvaka koji dobiju priliku da sude dva kola u nizu, a upravo se to desilo najboljem bh. arbitru.

Peljto je u 5. kolu sudio susret Bešiktaš - Ajax. Očigledno je u Istanbulu položio ispit te je dobio priliku i u 6. kolu na susretu Juventus - Malmo.

Meč u Torinu nije bio toliko napet, pa se može reći da Peljto nije imao previše posla, ali sve što je odrađeno bilo je bez greške.

Italijanski mediji tradicionalno obraćaju dosta pažnje na suđenje, tako je bilo i nakon meča na Allianz stadiumu, a bh. sudije su dobile pohvale.

Oglasi

Ugledni list Corriere dello Sport navodi da Peljto nije imao komplikovan meč za suđenje te da VAR soba nije morala niti jednom intervenisati.

Podijelio je ukupno četiri žuta karton. Sve je bilo ispravno, posebno javna opomena iz samog finiša meča kada je Pena faulirao Moratu.

Pohvale je dobio i Peljtin prvi pomoćnik, Davor Beljo koji je odlično procijenio situaciju iz 18. minute kada je Kean na centaršut Bernardeschija postigao i jedini gol na meču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, osim Belje, Peljti je asistirao Senad Ibrišimbegović, dok je četvrti sudija po odluci NFSBiH bio Miloš Gigović.

U prošlosti su Milorad Mažić (Srbija) i Damir Skomina (Slovenija) bili u grupi elitnih evropskih sudija, sada je tu Slavko Vinčić (Slovenija), a neće biti iznenađenje da se tu uskoro nađe i Peljto. 

Top Komentari

epson
Željezničar teško oštećen protiv Širokog, Miloš Gigović previdio isključenje i penal, Velež oštečen protiv Borca, valjda ti je to nagrada za podobno suđenje Gigovicu, a bio si samo metar od igraca Širokog koji je igrao rukom, rezultat je tada bio 1-1
17 1
Baboisback
Peljto evropski sudija,profesionalac. A ovaj Gigovic sudi katastrofalno,i opet sudi vise utakmica od Peljte u Premijer ligi BiH.Vico,providan si.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi