Peljto i pomoćnici svjedoci prizora kakvog može ponuditi samo Liga prvaka!

Slika će obići svijet

Peljto i pomoćnici svjedoci prizora kakvog može ponuditi samo Liga prvaka!

Admin Čaušević

Irfan Peljto sa pomoćnicima je zadužen za dijeljenje pravde na utakmici 3. kola Lige prvaka između Union Berlina - Napolija. Pre utakmicu i tokom utakmice su svjedočili zaista nevjerovatnoj atmosferi.

Zbog nedobivanja licence za stadion Šumarska kućica, Union Berling je primoran svoje domaće mečeve u Ligi prvaka igrati na Olimpijskom stadionu, domu ljutog gradskog rivala Herthe.

Ipak, navijači Uniona su se odazvali te ih je na čuveni njemački stadion stiglo oko 70.000 i pred samu utakmicu nastala je impresivna fotogafija kada je stadion uz pomoć reflektora obojen u crveno.

Tokom susreta navijači Union Berlin su ponovo negodovali zbog toga što moraju igrati na tuđem stadionu zbog čega su i okačili znakovitu poruku za klupske čelnike.

"Zašto nam je stara šumarska kuća potrebna kao zrak za život?", aludirajući klupskom rukovodstvu da je neophodno rekonstruisati njihov stadion.

Oglasi

U nekoliko navrata navijači Uniona su razvili i šalove te su prizori na stadionu na kojem se igralo i finale Lige prvaka 2015. godine bili impresivni.

Inače, Peljto i pomoćnici za sada rade odličan posao. Na najvećem iskušenju su bili u 24. minuti kada su poništili gol domaćinu.

Prizor sa stadiona u Berlinu

Mrežu je zatresao Robin Gosens, ali je drugi Peljtin pomoćnik Davor Beljo podigao zastavicu te je pogodak opravdano poništen.

Osim Peljte i Belje danas je Senad Ibrišimbegović prvi asistent, dok je Dragan Petrović delegiran za četvrtog arbitra. U VAR sobi se nalaze Nizozemac Pol van Boekel i Poljak Piotr Lasyk.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Peljto je od ove sezone promovisan u elitnu grupu UEFA-inih sudija pa redovno sudi one najzahtjevnije mečeve, tako je već bio arbitar na susretu Lige prvaka između Celtica i Feyenoorda.

U dosadašnjem dijelu Premijer lige najbolji bh. arbitar je bio delegiran na šest mečeva. Posljednji duel kojeg je sudio je bio derbi između Borca i Zrinjskog (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi