I Irfan Peljto je bio zbunjen kada je čuo kakva drama se dešava u Dormundu, reagovali i specijalci

Maskirani muškarac se popeo na krov stadiona

I Irfan Peljto je bio zbunjen kada je čuo kakva drama se dešava u Dormundu, reagovali i specijalci

Endin Čaušević

Reprezentacija Njemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je sinoć sa 2:0 pobijedila Dansku u osmini finala. No, tokom drugog poluvremena na stadionu u Dortmundu dešavala se prava drama na krovu, a ni bh. arbitru Irfanu Peljti na prvu nije bilo jasno šta se to dešava.

Nijemci su teže od očekivanog uspjeli da dođu do pobjede protiv Danske koja je sinoć pružila sjajan otpor, no na kraju nisu imali sreće kada je VAR u pitanju što je i preokrenulo cijelu utakmicu u korist domaćina.

Danci su poveli sa 1:0 u 48. minuti preko Andersena, ali je pogotak poništen na kraju zbog milimetarskog ofsajda. Već u narednom napadu isti igrač je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Oliver je pokazao na bijelu tačku nakon što je pogledao snimak.

Njemačka je golom Havertza iz penala povela sa 1:0 u 53. minuti, a konačnu tačku na ovu utakmicu stavio je sjajni Jamal Musiala 15 minuta kasnije kada je udvostručio prednost ovog tima.

Danci su ogorčeni sudijskim odlukama koje nisu išle u korist ovog tima, ali jasno je da to ne može promijeniti njihovu situaciju i činjenicu da su se porazom u Dortmundu oprostili od ovog takmičenja.

Međutim, ono što se dešavalo na terenu u drugom dijelu potpuno je palo u drugi plan zbog drame koja se dešavala na krovu stadiona Borussije Dortmund.

Oglasi

Na samom početku drugog dijela Oliver je dobio poziv četvrtog sudije Irfana Peljte i jednog od organizatora da dođe do njih, te je početak drugog poluvremena prolongiran jer je nepoznat muškarac bio na krovu stadiona.

Maskirani muškarac uspio se nekako popeti na krov stadiona na pauzi između dva poluvremena zbog čega su reagovali i njemački specijalci, a sudija i igrači Njemačke i Danske su morali pričekati s početkom drugog dijela.

Na snimku koji se pojavio vidjelo se koliko su Oliver, ali i Peljto bili zbunjeni kada se jedan od organizatora pojavio na terenu i saopštio im kakva drama se odvija na krovu stadiona.

Snimak ove situacije možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Sve je trajalo nekoliko minuta i na koncu je Oliver dao znak za početak drugog dijela iako se maskirani muškarac još uvijek nalazio na krovu stadiona.

No, kako pišu njemači mediji riječ je o 21-godišnjem Nijemcu koji je uhapšen iako je pokušao da pobjegne policajcima i specijalcima.

Međutim, na kraju su oni izvukli svoja oružja, a kada je shvatio da je u životnoj opasnosti odustao je od bijega i predao se.

Iz policije su saopštili da nije bilo opasnosti na stadionu za druge ljude od ove osobe jer on nije bio naoružan. Također, još uvijek se ne zna razlog zbog čega se popeo na krov, ali je potvrđeno da je to uradio bez ikakvih problema i uspio je da izbjegne osiguranje na stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi