Amputiran dio noge je dovoljan razlog - Jasno je zašto su prestravljeni Danci sinoć tražili prekid

Utakmica u Dortmundu

Amputiran dio noge je dovoljan razlog - Jasno je zašto su prestravljeni Danci sinoć tražili prekid

Eldar Ganibegović

Sinoć je na petnaestak minuta prekinuta utakmica Njemačke i Danske na Evropskom prvenstvu, a usljed grmljavinskog nevremena. Na prekidu su više insistirali Danci, a sada je poznato i zašto. 

U drugoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva sinoć su se u Dortmundu sastale selekcije Njemačke i Danske, a domaći tim slavio je rezultatom 2:0.

Oba kola vidjeli smo u drugom poluvremenu, dok je u prvom utakmica bila prekinuta na nešto više od 15 minuta usljed grmljavinskog nevremena i jake kiše koja je padala u Dortmundu.

Inostrani mediji sada otkrivaju detalje o tome zašto su Danci ponajviše insistirali da se utakmica sinoć prekine dok se vremenske prilike ne poprave.

Sudija Michael Oliver je ubrzo prihvatio zahtjev da se utakmica prekine i povukao je igrače u svlačionicu gdje su ostali 15-ak minuta.

Fudbalski reporter Klaus Egeland objasnio je zašto su danski igrači na taj način reagovali na grmljavinu i željeli da se igra zaustavi.

Oglasi

On je na društvenim mrežama objasnio da mnogi danski igrači znaju za Jonathana Richtera, kojeg je udario grom tokom meča 2009. godine.

Dodao je da mu je u Nordsjaellandu bio trener Danske Kasper Hjulmand i da je Richter ostao bez dijela noge.

Kako je objavio Guardian 2009. godine, porodica Richtera potvrdila je da mu je amputiran donji dio lijeve noge, šest sedmica nakon što ga je udario grom tokom utakmice.

To se dogodilo 20. jula kada je Nordsjaelland igrao sa Hvidovreom. Bio je stavljen u indukovanu komu na deset dana.

Oglasi

Njegov broj je klub penzionisao i on je bio primoran da se povuče sa 24 godine.

Sada ima 39 godina, radi u upravnom odboru danskog FC Graesroddernea, koji igra u četvrtom rangu danskog fudbala.

Zvuci grmljavine mogli su se čuti i u TV prijenosu u 35. minuti utakmice, a malo prije no što je sudija Michael Oliver prekinuo igru.

Iznad Signal Iduna Parka u Dortmundu mogli su se vidjeti munje dramatičnog izgleda, pa je prekid bio jedino logično rješenje u tom momentu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi