Irfan Peljto ide na Evropsko prvenstvo, ali razočarenje je ogromno

Na UEFA-inoj listi i Senad Ibrišimbegović

Irfan Peljto ide na Evropsko prvenstvo, ali razočarenje je ogromno

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto pojavit će se na Evropskom prvenstvu jer je UEFA saopštila listu sudija za ovo veliko takmičenje, no sigurno da je razočarenje ogormno kada je naš arbitar u pitanju.

Evropsko prvenstvo se ovog ljeta igra u Njemačkoj i sigurno je da nas očekuje pravi spektakl i velika borba za titulu prvaka Evrope koju će braniti reprezentacije Italije.

Žrijeb nam je donio nekoliko zanimljivih grupa, a spektakl počinje 14. juna kada će prvi meč ovog velikog takmičenja u Minhenu odigrati Njemačka i Škotska.

UEFA je objavila spisak sudija koji će se pojaviti na Evropskom prvenstvu, a na istoj su se našli i sudije iz Bosne i Hercegovine.

U pitanju su Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović koji će predstavljati našu zemlju na ovom velikom takmičenju.

No, kada je najbolji bh. sudija u pitanju sigurno da je razočarenje veliko jer su mnogi očekivali da ćemo Peljtu gledati u ulozi glavnog sudije na Evropskom prvenstvu, ali se to neće desiti.

Oglasi

UEFA je odlučila drugačije i Peljto će na Evropskom prvenstvu imati samo ulogu četvrtog sudije, te neće biti glavni arbitar na utakmicama ovog velikog takmičenja.

   Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović na UEFA-inoj listi četvrtih sudija za mečeve Evropskog prvenstva u Njemačkoj

Kada je u pitanju Ibrišimbegović on je također na listi, ali je trenutno na spisku kao rezervna opcija za pomoćnog sudiju, te će biti u opciji ukoliko se neko od pomoćnika povrijedi ili dobije lošu ocjenu.

Što se tiče regiona ulogu glavnog sudije na Evropskom prvenstvu imat će jedino Slavko Vičnić iz Slovenije s pomoćnicima Tomažom Klačnikom i Andražom Kovačičem.

Pored toga Slovenija ima i predstavnika u VAR sobi gdje će biti Ned Kajtazović, dok će ulogu četvrtog sudije imati Rade Obrenović i Jure Praprotnik.

Top Komentari

Analiticar077
Sportsport gnjide jedne novinarske! Irfane i Senade ponos ste nacije. Peljto je momak koji je tek dosao na listu elitnih sudaca a ima sudaca koji su vec na kraju karijere, logično da imaju prednost. Ovo je veliki uspjeh, niste djaba tu. A sportsport i vas narucilac svih tekstova o Irfanu Peljti možete mu ga po... Velik si brate!
3 4
vozdra
Naravno da trebamo biti ponosni na Peljtu...a ove što pišu da se nekome naguzio pitam da li bi bio dobar da se naguzi njihovom igračima pa da se lagano šetaju ligom. Šta vam smeta sudija svjetske klase?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi