Irfan Peljto sudi mostarski derbi

Najbolji bh. sudija na centru u Mostaru

Irfan Peljto sudi mostarski derbi · Saznajemo

Edmir Škorić

U toku dana bit će održano delegiranje sudija za utakmice 26. kola WWIN lige BiH, a nezvanično saznaje SportSport da će mostarski derbi Zrinjski - Velež suditi Irfan Peljto.

Jedan od dva velika bh. derbija igra se u subotu u Mostaru. Od 16 sati se sastaju Zrinjski i Velež, a vatrenu uvertiru smo već imali prije nekoliko dana kada su navijači Veleža oteli transparente navijačima svog gradskgo rivala.

O tome se danonoćno priča, posebno u Mostaru, pa je derbi iz tog razloga pod posebnom lupom. A ujedno su to utakmice koje zahtijevaju najbolje sudije, pa je odlučeno da se ona dodijeli Irfanu Peljti.

Najbolji bh. sudija ove sezone je sudio na četiri utakmice Lige prvaka, te je ujedno postao prvi naš sudija koji je sudio utakmicu nokaut faze ovog takmičenja, kada je 13. februara bio na centru meča Leipzig - Real Madrid.

Peljto je sudio i derbi u Saudijskoj Arabiji prošle godine, nedavno Sloveniji i Portugalu u prijateljskoj utakmici, dok je u WWIN ligi sudio na 12 utakmica u prvih 25 kola. Rođenima je dijelio pravdu protiv Zvijezde 09 (5:0), te Zrinjskog (3:0).

Oglasi

Plemićima je, osim na stadionu Rođeni, sudio i u Tuzli gdje su slavili sa 4:2, derbi s Borcem u Banjaluci gdje je bilo 0:0, potom u pobjedi nad Sarajevom (2:0) i nedavno u domaćem porazu od Borca (0:1).

Peljto je ipak sudija sa velikim autoritetom i velikim iskustvom i kvalitetom, pa je za očekivati da na najbolji način odsudi žestok mostarski duel, dok se čeka da vidimo ko će dijeliti pravdu na drugom velikom derbiju između Željezničara i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznato je da je Peljto ranije donio odluku da do kraja sezone ne sudi sarajevskim timovima zbog prijetnji njemu i njegovoj porodici.

Komitet za suđenje je izašao u susret najboljem bosanskohercegovačkom sudiji i bez obzira što je na taj način došao do nezavidne situacije jer Sarajevo i Željezničar će do kraja sezone igrati mnogo derbija, a sudija koji sudi Ligu prvaka neće im dijeliti pravdu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
Vicina pudlica.
3 0
velez mo
Trebao je suditi Milos Gigovic,ovo vec smrdi na veliku lakrdiju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti