Peljto će uskoro dobiti najveće priznanje u karijeri?

Čeka se zvanična potvrda

Peljto će uskoro dobiti najveće priznanje u karijeri?

Samir Mlaćo

Bh. nogometne sudije dobile su novo priznanje.

Naime, ponajbolji bh. sudija Irfan Peljto mogao bi se naći na Svjetskom prvenstvu 2026. godine

Naredno Svjetsko prvenstvo igra se 2026. godine u Sjevernoj Americi, a domaćin turnira će biti SAD, Kanada i Meksiko, a nastupit će 48 reprezentacija, što je rekordan broj.

Povećan će biti i broj sudija, a danas je održan seminar u Sevilli gdje je predstavljena lista sudija za Mundijal.

Predstavljena je lista evropskih sudija, a ista nije konačna. Na njoj je Irfan Peljto, što sigurno je velika stvar za bh. nogomet.

Oglasi

Peljto je do sada sudio i utakmice Lige prvaka, a Svjetsko prvenstvo bi mu sigurno bilo poseban izazov.

Na spisku koji se danas pojavio su sljedeće sudije:

Kruzliak, Eskas, Makkelie, Nyberg, Kovács, Peljto, Sánchez Martínez, Schärer, Jovanovic, Letexier, Vincic, Pinheiro, Dias, Turpin, Zwayer, Olofsson, Massa, Gozubuyuk, Mariani, Meler, Frappart, Gil Manzano.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lista nije konačna i biće zanimljivo ko će sve upasti među sudijsku elitu, a nadamo se da će ostati i Peljto, što bi otvorilo i drugim bh. sudijama "vrata" Evrope u svakom smislu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi