U Frankfurt dolaze najbolje sudije Evrope, na listi i Irfan Peljto

UEFA seminar za sudije

U Frankfurt dolaze najbolje sudije Evrope, na listi i Irfan Peljto

Edmir Škorić

Ljetni seminar top sudija bit će održan u organizaciji UEFA-e ovog ljeta u Frankfurtu.

U elitnoj grupi sudija koje su pozvane na ovaj seminar su Kulbakov, Oliver, Taylor, Bastien, Letexier, Turpin, Aytekin, Siebert, Stieler, Zwayer, Sidirópoulos, Grinfeld, Massa, Orsato, Gözübüyük, Makkelie, Marciniak, Soares Dias, Hațegan, Kovacs, Collum, Jovanović, Kružliak, Vinčić, del Cerro Grande, Gil Manzano, Lahoz, Schärer, Çakır i Meler.

Najbolji sudija BiH, Irfan Peljto, nalaz se u prvoj grupi i on će također prisustvovati ovom UEFA-inom seminaru.

Osim njega, na listi su i: Jorgji, Lechner, Weinberger, Aghayev, Visser, Lambrechts, Kabakov, Jović, Strukan, Hernandez Hernandez, De Burgos Bengoechea, Brisard, Kruashvili, Stegemann, Reinshreiber, Guida, Di Bello, Rumsas, Treimanis, Dabanović, Eskas, Raczkowski, Silva Pinheiro, Costa Verissimo, Petrescu, Fesnic, Beaton, Walsh, Glova, Jug, Obrenović, Ekberg, Al Hakim, Nyberg i Palabyik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ljetni seminar bit će održan od 27. do 29. jula ove godine.

"Sudije koji ne učestvuju na seminaru bit će pomno praćeni i od njih se očekuje da urade iste testove kondicije u periodu trajanja kursa" - objasnili su iz UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi