Irfanu Peljti "najosjetljiviji" meč 32. kola Premijer lige

Nema rezultatskog značaja

Irfanu Peljti "najosjetljiviji" meč 32. kola Premijer lige

A. Čaušević

U subotu i nedjelju su na programu mečevi 32. kola Premijer lige, a određena su službena lica za svih šest susreta.

Dueli Borca i Veleža su u posljednje vrijeme poprimili epitet ''osjetljivih'' zbog raznih događaja pa je odlučeno da meč u Banja Luci sudi najbolji bh. sudija, Irfan Peljto.

Peljto je u četvrtak sudio Veležu u finalu Kupa, a Rođenim će dijeliti pravdu i u nedjelju od 16:30 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Ipak, ovaj susret i neće imati toliki rezultatski značaj kao ranije pošto su oba tima ostvarila zacrtane ciljeve, odnosno izlazak u Evropu, pa će i sudijama biti lakše.

Kolo će otvoriti Zrinjski i Leotar koji u subotu od 19 sati igraju Pod Bijelim brijegom, a taj susret će suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Posljednju šansu za opstanak tražit će Rudar Prijedor na gostovanju kod Radnika. Glavni sudija u Bijeljini će biti Josip Martinović iz Čapljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City će biti domaćin Posušju uz suđenje Harisa Kaljanca, dok će utakmicu Sarajevo - Sloboda suditi Miloš Gigović.

Jedan od zanimljivijih mečeva bi se trebao igrati na stadionu Grbavica gdje će Žejezničar dočekati Široki Brijeg. Glavni sudija meča bit će Luka Bilbija.

Top Komentari

shzloshzlo
HAHAHAHAH,,SADA:"Dueli Borca i Veleža su u posljednje vrijeme poprimili epitet ''osjetljivih'' zbog raznih događaja pa je odlučeno da meč u Banja Luci sudi najbolji bh. sudija, Irfan Peljto."...hahaha..kad su Gigovic i kompanija osigurali Borcu Evropu, e sada neka sudi Peljto?:)HAHAHAHAHA......
8 0
enko
Juce je iz patriotizma i straha da sarajevo u nadoknadi sa 10 igraca neigubi mec sramno za jednog fifa sudiju zanemario nadoknadu vremena ,svi ste vidjelu koliko izmjena,koliko ulazaka ljekara.pa najslabiji matematicar bi nadoknadio minimalno 5 min.bio sam na njegovoj strani ali me sinoc demantovao.covjek sa fifa znakom nesmje biti rob ,da je brat rodjeni u pitanju.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi