Irska deklasirala Gruziju, Keane stigao Givena

Prijateljske utakmice

Irska deklasirala Gruziju, Keane stigao Givena

Edmir Škorić

Reprezentacija Republike Irske deklasirala je Gruziju u prijateljskom susretu na stadionu Aviva u Dublinu.

Nakon što su na Wembleyju odigrali 1:1 s Engleskom, izabranici Giovannija Trapattonija lako su pred svojim navijačima došli do pobjede nad Gruzijom.

Gosti su od 21. minute igrali s desetoricom jer je isključen Loria. U završnici prvog dijela Keogh pogađa za 1:0 vodstvo Irske. Na otvaranju drugog dijela strijelac za 2:0 bio je Cox. Sjajni, iskusni napadač Robbie Keane postigao je do kraja utakmice dva pogotka.

Bio je to rekordni 125. nastup Keanea, koji sada ima 56 pogodaka u nacionalnom dresu. Keane je na vrhu liste irskih igrača sa najviše nastupa u nacionalnom dresu, zajedno sa Shay Givenom, koji je također upisao 125 nastupa.

Ukrajina i Kamerun su u Kijevu odigrali prijateljsku utakmicu bez golova. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prijateljske utakmice: Irska - Gruzija 4:0 (Keogh 42, Cox 48, Keane 77, 88)
Ukrajina - Kamerun 0:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.