Nekada velika nada umjesto u Bundesligi igrat će u drugom rangu - Krivac je (i) Ermedin Demirović
Kraj Ermedina Demirovića nije imao mjesta i morao je spakovati kofere.

Prevelika konkurencija

Nekada velika nada umjesto u Bundesligi igrat će u drugom rangu - Krivac je (i) Ermedin Demirović

E. Ganibegović

Kapiten Augsburga, Ermedin Demirović, indirektni je krivac što će nekada veliki potencijal ostatak sezone provesti u drugom rangu takmičenja, ali i u drugoj zemlji. 

Zimski prijelazni rok je počeo i do sada je ostvareno nekoliko zanimljivih transfera. Jedan ne tako atraktivan ostvaren je na relaciji Njemačka - Francuska.

Dok traje kratka pauza u njemačkoj Bundesligi, klubovi iz elitnog ranga njemačkog fudbala nastoje da iskoriste prijelazni rok. Žele da dovedu igrače koji im trebaju, ali isto tako i da se riješe viška.

Tako je Augsburg odlučio da na posudbu pošalje Irvina Cardonu. Ovaj fudbaler će ostatak sezone provesti u Saint-Etienneu u francuskoj Ligue 2. 

Cardona je ove sezone igrao tek 51 minutu u Bundesligi i odlazak je bio logičan slijed događaja. 

Ugovor mu ističe 2027. godine, pa nije jasno da li je njegova priča u Augsburgu završena. Ima 26 godina i još uvijek može da pronađe najbolju formu u karijeri, a vidjet ćemo da li će to uspjeti u Francuskoj.

Jasno je da je jedan od indirektnih "krivaca" za njegov odlazak i Ermedin Demirović. Bh. napadač ove sezone igra zaista sjajno u dresu Augsburga i teško bi se i bolji igrači od Cardone naigrali pored njega. 

Oglasi

Karijeru je Cardona počeo u Monacu. Bio je jedno vrijeme na posudbi u Cercle Bruggeu, prije no što je 2019. godine otišao u Brest. U Augsburg je stigao prije godinu dana za pola miliona eura.

Sjajna polusezona iza Ermedina Demirovića

Kada je Ermedin Demirović u pitanju, iza njega je sjajna polusezona. S kapitenskom trakom na ruci je najbolji igrač Augsburga.

Na ukupno 16 utakmica u Bundesligi, Demirović je postigao osam pogodaka i podijelio pet asistencija. 

Kada se to sabere, dobijemo brojku 13 u koliko je ukupno direktno golova učestvovao Demirović. To je više od pola koliko je postigao Augsburg, a postigao je 24. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi