Kane se šali, ali Leverkusen ne: Bayer će Novu godinu slaviti na prvom mjestu
Leverkusen upisao novu pobjedu, Harry Kane postigao novi gol, a Demirović "zaspao".

Okončava se jesen u Bundesligi

Kane se šali, ali Leverkusen ne: Bayer će Novu godinu slaviti na prvom mjestu

Eldar Ganibegović

U okviru 16. kola njemačke Bundeslige pratili smo pet mečeva u terminu od 20:30 sati. Bayer Leverkusen ponovo je upisao uvjerljivu pobjedu, dok je Bayern teško stigao do tri boda kod Wolfsburga. Igrao je i Ermedin Demirović, no bez učinka. 

Krenimo od Bayer Leverkusena. Apotekari su na BayAreni ugostili Bochum i kući ga ispratili s četiri lopte u mreži. Bilo je 4:0.

Već na poluvremenu je sve bilo riješeno, odnosno bilo je 3:0. Sva tri gola postigao je Schick, dok je Boniface u 69. minuti postavio konačan rezultat.

Bayern je gostovao kod Wolfsburga i slavio 1:2. Musiala i Kane su pogađali na Mullerove asistencije za 0:2 u 33. i 43. minuti, dok je u 45. Arnold postigao jedini gol za Vukove.

Freiburg je poražen 3:2 kod Heidenheima i to nakon preokreta. Holer je pogodio u sedmoj minuti za 0:1, izjednačio je Dinkci na otvaranju nastavka, da bi Holer svojim drugim golom, ovaj put iz penala, donio novo vodstvo gostima.

Oglasi

Kleindienst je u 85. minuti postigao pogodak za 2:2 i tako vratio stvari na početak, da bi konačnih 3:2 u nadoknadi vremena postavio autogolom Ginter. 

Borussia Monchengladbach je nakon velikog preokreta poražena 2:1 Frankfurtu kod Eintrachta. Prvi gol na meču postigao je Wober u 27. minuti za 0:1, da bi Buta u nadoknadi donio izjednačenje domaćima.

Potpuni preokret u sedmoj minuti nadoknade, kada je za konačnih 2:1 pogodio Koch. Gosti su u 88. minuti ostali i s igračem manje nakon što je put u svlačionicu pokazan Woberu. 

Stuttgart je dočekao Augsburg i slavio s 3:0. Undav i Guirassy su pogađali u prvom, Fulhrich u drugom poluvremenu.

Naš Ermedin Demirović igrao je svih 90 minuta kod gostiju, a od učinka može se izdvojiti žuti karton iz 11. minute.

Oglasi

Ovim utakmicama okončan je jesenji dio sezone u Njemačkoj. Bayer Leverkusen će prezimiti na prvom mjestu s 42 boda, dok Bayern ima četiri manje i utakmicu manje.

Bundesliga se nastavlja 12., 13. i 14. januara utakmicama 17. kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 16. kolo:

Bayer Leverkusen - Bochum 4:0
Eintracht Frankfurt - Borussia MG 1:1
Heidenheim - Freiburg 3:2
Stuttgart - Augsburg 3:0
Wolfsburg - Bayern 1:2

Raspored 17. kola (12.14. januara 2024. godine):

Bayern - Hoffenheim
Koln - Heidenheim
Augsburg - Bayer Leverkusen
Freiburg - Union Berlin
Mainz - Wolfsburg
RB Leipzig - Eintracht
Darmstadt - Borussia Dortmund
Bochum - Werder
Borussia MG - Stuttgart

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Bayern ovo osvaja lagano, ne moze Bayer izdrzati do kraja ovaj tempo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi