Isaković: Vrijeme je za prekid negativne serije
Kapiten kluba iz Doboja kod Kaknja uvjeren je da će bordo ekipa ove sezone prekinuti dominaciju Zrinjskog

Mladost u subotu dočekuje Zrinjski

Isaković: Vrijeme je za prekid negativne serije · Intervju

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u subotu na svome terenu dočekuju aktualnog prvaka, tim mostarskog Zrinjskog.

Kakanjci su nakon pobjede na otvaranju drugog dijela Premijer lige nad ekipom GOŠK-a u prošlom kolu na gostovanju na Grbavici poraženi 2:1, iako su imali vodstvo 0:1 u prvom poluvremenu.

Kako igraju Premijer ligu, ekipa Mladosti ne zna za pobjedu nad Zrinjskim. U sedam dosadašnjih utakmica, svih sedam klub iz Mostara riješio je u svoju korist. Ove sezone u Mostaru je bilo minimalnih 1:0, a izabranici Adnana Zildžovića smatraju da je došlo vrijeme da se napokon prekine ta negativna tradicija.

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Mladosti svakako je 33-godišnji kapiten Aladin Isaković. Ovaj stoper u subotu će predvoditi svoj tim protiv aktualnog prvaka, te će pokušati da prekinu negativnu seriju. Isaković je za SportSport.ba govorio i o ciljevima Mladosti, ali i borbi za titulu prvaka.

"Svi su upoznati kako prolazimo protiv Zrinjskog od kako smo ušli u Premijer ligu. Mislim da je došlo vrijeme da se napokon prekine ta negativna tradicija. Sedam utakmica i sedam poraza, nadam se da će se tih sedam poraza zaustaviti nakon subotnjeg meča“, ističe Isaković.

Zrinjski je u prošlom kolu kiksao protiv Radnika, te u Doboj kod Kaknja dolaze pod pritiskom

„Pa možda je bolje za nas da su oni dobili taj prošli meč na domaćem terenu, ali šta je tu je. Mi smo da tako kažem nesretno poraženi na Grbavici, da nismo ostali bez igrača manje, siguran sam da bi neporaženi napustili stadion. Ovako sada na domaćem terenu bez veoma važnog igrača za naš tim što je sigurno Nana Welbeck dočekujemo Zrinjski, koji još nije odustao od borbe za titulu“, kaže defanzivac Mladosti.

Koji su ciljevi Mladosti do kraja sezone, budući da ste zadržali kompletan tim, ali se i dobro pojačali

„Mislim da smo mi svoj cilj već osigurali, a to je opstanak u ligi, nismo još matematički, ali vjerujem da kroz par kola i to će biti realnost. Sve preko toga što ostvarimo biće uspjeh, trenutno se nalazimo pri vrhu tabele, a imamo li snage za nešto više vrijeme će pokazati. Siguran sam da ćemo iskoristiti šansu ako nam se ukaže za to mjesto koje vodi u Evropu“, nada se Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za njega nema dileme oko ekipe koja će osvojiti ligu, ali je mnogo nepoznanica u borbi za opstanak

„Mislim da će ove sezone Sarajevo postati prvak i prekinuti dominaciju Zrinjskog. Imaju devet bodova prednosti i en vjerujem da mogu prokockati takvu prednost. Kada je u pitanju borba za opstanak tu se nalazi nekoliko ekipa, dosta je kandidata za ispadanje, trenutno su najugroženiji GOŠK i Krupa, hoće li se neko od te dvije ekipe spasiti, vrijeme će pokazati“kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba ovaj iskusni stoper koji u Premijer ligi u dresovima Mladosti, Čelika, Travnika i Viteza ima više od 200 nastupa.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije