Spektakularan pad čovjeka sa pet Liga prvaka: Ima 30 godina i izgubio je identitet

Ne zna šta će sa karijerom

Spektakularan pad čovjeka sa pet Liga prvaka: Ima 30 godina i izgubio je identitet

Admin Čaušević
Teme:

Bez kluba je sa 30 godina. U karijeri je osvojio pet Liga prvaka. Igrao za najveći klub na svijetu, bio i standardni reprezentativac svoje zemlje. Veznjak kojeg je svojevremeno u svojim redovima želio vidjeti svaki klub na svijetu. Sada je u ozbiljnoj krizi identiteta i ne zna šta dalje da radi.

Bilo je onih koji su se žestoko takmičili ko će dobiti njegov potpis. Apsolutni protagonist u Zidaneovom Real Madridu prilikom osvajanja Lige prvaka protiv Juventusa i Liverpoola, ali i zvijezda koja je brzo izblijedila.

Oproštaj od Zidanea, koji ga je najviše uzdigao u igri, pridonio je njegovom padu koji se dogodio i zbog nekoliko povreda. Smatran je zvijezdom Španije u Rusiji 2018., pogotovo zbog trenera poput Lopeteguija koji ga je stavio u centar svog projekta.

Četiri godine kasnije slobodan je i igrač bez kluba. U karijeri je postigao mnogo toga, ono o čemu sanja svaki fudbaler, međutim sada je u tolikoj krizi da je dobio otkaz usred sezone. Riječ je o Iscu Alarconu.

Stvari po zlu su za Isca krenule kada je za novog trenera Reala imenovan Santiago Solari. Odnos između Isca i trenera bit će vrlo napet između propuštenih rukovanja i otrovnih šala.

Oglasi

Činilo se da bi Zidaneov povratak u Real mogao ponovno pokrenuti Isca koji je, međutim, zaostajao u kondiciji, polako završavajući izvan hijerarhije francuskog trenera.

Ancelottijev dolazak u Madrid samo pogoršava stvari jer Isco više neće biti važan ekipe kod italijanskog trenera. Samo 407 minuta u posljednjoj godini ugovora s Real Madridom.

Mnogi su klubovi zainteresirani za njega, posebno italijanski poput Juventusa i Milana. Ali na kraju je njegov izbor pao na Sevillu koju je vodio Lopetegui nadajući se potpunom preporodu. Njih dvojica su ranije sarađivali i u reprezentaciji Španije.

Ali nažalost nije išlo kako se nadao jer je Lopetegui dobio otkaz nakon poraza u Ligi prvaka od Borussije Dortmund 5. oktobra. 2022.

Dolazak Sampaolija neće popraviti stvari i zapravo je Isco nakon gola i 3 asistencije u 18 nastupa prisiljen napustiti klub, a današnjom objavom za javnost ozvaničen je razlaz:

"Sevilla je postigla dogovor s Iscom Alarcónom o raskidu njegovog ugovora. Veznjak se pridružio klubu prošlog ljeta u slobodnom transferu nakon njegovog perioda u Real Madridu. Isco je upisao 19 nastupa za Sevilla FC, uključujući 12 u Ligi Santander, šest u UEFA-i Liga prvaka i jedan u Copa del Rey. Jedini pogodak postigao je protiv FC Copenhagena, a dodao je i tri asistencije. Klub Iscu želi svu sreću u budućnosti."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Razlozi njegovog oproštaja nisu jasni, ali Isco neizbježno danas predstavlja veliku priliku za januarsku pijacu kao slobodan igrač.

Sa 30 ljeta na plečima i dalje je u najboljim igračkim godinama, ali će prije svega morati pronaći fudbalski identitet kojeg je izgubio u posljednje četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi