Spektakulran gol Gudelja u najluđem španskom derbiju i čak tri direktna crvena kartona

Remi Betisa i Seville

Spektakulran gol Gudelja u najluđem španskom derbiju i čak tri direktna crvena kartona

Edmir Škorić

Kada se sastanu Betis i Sevilla, to je uglavnom utakmica visokog rizika i u Španije ne postoji luđi derbi bez obzira na rivalitete i okršaje Real Madrida i Barcelone.

Derbi Reala i Barcelone se zbog povijesnog konteksta i glamura tih klubova i njihovog značaja s pravom naziva jednim od najvećih svjetskih derbija, ali najluđi je onaj koji se igra u Andaluziji.

Derbi Seville (El Gran derbi) večeras nam je donio žestoku bitku na terenu, čak tri direktna crvena kartona, mnogo žutih kartona i dva pogotka, od kojih je jedan bio blago rečeno spektakularan.

Već u 38. minuti Montiel je dobio kod gostiju direktan crveni karton, a autogolom Jesusa Navasa u 43. minuti Betis dolazi do prednosti. Sve je tada bilo na strani Betisa, ali je isklljučenje Nabila Fekira u 45. minuti "ukopalo" zeleno-bijele.

Muke po domaćina na otvaranju durgog dijela kada je Iglesias pretjerao i dobio direktan crveni karton, zbpg čega je Betis do kraja igrao sa samo osam igrača u polju i golmanom.

Oglasi

Igrača više Sampaolijeva Sevilla je iskoristila u 82. minuti, kada srpski reprezentativac Nemanja Gudelj postiže spektakularan pogodak za 1:1. Gudelj je pred kraj meča imao još jedan veličanstven pokušaj, ali pogađa prečku.

Na kraju je duel završen rezultatom 1:1 uz tri direktna crvena, a sudija je pokazao i osam žutih kartona. Prvo poluvrijeme produženo je za čak 13, a drugo za pet minuta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S ovim b odom Betis ostaje četvrti sa 24 boda, dok je Sevilla sa 11 bodova tek na 17. mjestu i samo bolja gol-razlika joj pomaže da bude iznad opasne zone, jer po 11 bodova imaju i Celta te Cadiz, dok je Elche sa samo četiri boda zakovan za dno.

Betis ide u goste Valenciji narednog vikenda, dok ć Sevilla imati još jedan težak meč pošto će ugostiti Real Sociedad na Sanchez Pizjuanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi