Povreda šokirala cijeli svijet osim Isca, dok svi tuguju za legendom on dobio poziv za spas karijere

Veznjak se vraća na velika vrata?

Povreda šokirala cijeli svijet osim Isca, dok svi tuguju za legendom on dobio poziv za spas karijere

Endin Čaušević

Španski veznjak Isco već više od pola godine je bez kluba nakon što je dobio otkaz u Sevilli. Bivši igrač Real Madrida je čini se i odustao od povratka na teren, no danas je dobio poziv koji bi mogao da spasi njegovu karijeru.

Isco je u Real Madridu proveo devet godina i osvojio je sve što je mogao, a potom je na ljeto prošle godine napustio Santiago Bernabeu nakon što mu je istekao ugovor.

Ovaj 31-godišnjak odlučio je kao slobodan igrač da potpiše za Sevillu, no boravak u tom klubu pretvorio se u noćnu moru. Samo pet mjeseci kasnije Sevilla je raskinula ugovor s njim jer nije opravdao očekivanja.

Isco je tokom zime pokušao pronaći klub i povezivao se s Union Berlinom, te još nekoliko španskih timova, ali dogovora nije bilo. Već je više od pola godine bez kluba i čak se počelo špekulisati da Isco odustaje od igranja i da neće biti iznenađenje ukoliko saopšti kraj karijere.

Međutim, čini se da bi moglo doći do preokreta jer je Isco jutros dobio poziv koji bi mu mogao spasiti karijeru.

Oglasi

Još se jednom pokazala tačnim izreka "dok jednom ne smrkne drugom ne svane" jer Isco bi mogao biti zamjena za Davida Silvu u Real Sociedadu.

Naime, Silva je pokidao ligamente na jučerašnjem treningu i pred njim je duga pauza, a madridski AS piše da u Sociedadu ozbiljno razmišljaju o tome da dovedu Isca kao zamjenu za iskusnog veznjaka.

[twitter]https://twitter.com/FootEnEspagne/status/1682338292807639041[/twitter]

AS navodi da su kontakti već uspostavljeni i da je klub iz San Sebastiana spreman ponuditi Iscu dvogodišnji ugovor.

Navodno, Isco je itekako "zagrijan" za potpis za Sociedad jer je svjestan da je to šansa da se vrati na pravi put koja mu se ukazala totalno neočekivano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dok cijela Španija žali zbog teške povrede Davida Silve koja bi ovom igraču mogla okončati karijeru sigurno da je Isco jedini kojeg je da vijest obradovala kada je saznao da bi upravo on mogao biti Silvina zamjena u Real Sociedadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi