Legendu jučer iznijeli na nosilima, suze u očima i rečenica koja lomi srce!

David Silva to nije zaslužio

Legendu jučer iznijeli na nosilima, suze u očima i rečenica koja lomi srce!

Endin Čaušević

Igrači Real Sociedada nedavno su počeli pripreme za novu sezonu u kojoj će ovaj klub iz San Sebastiana nastupiti u Ligi prvaka. Međutim, pripreme su pale u drugi plan nakon jučerašnjeg treninga na kojem je David Silva iznesen na nosilima, a prve prognoze su zaista užasne.

Real Sociedad je prošle sezone bio prijatno iznenađenje u La Ligi i na kraju je uspio da dođe do četvrte pozicije koja ovaj klub vodi u Ligu prvaka.

Ekipa se punom parom sprema za novu sezonu jer žele u najjačem evropskom takmičenju ostaviti što bolji utisak, no sve to palo je u drugi plan nakon jučerašnjeg treninga.

U centru pažnje našao se iskusni David Silva koji je nakon jednog duela sa saigračem ostao da leži na terenu, a bolna grimasa i uzvici jasno su govorili da se radi u nečemu ozbiljnijem nego što se činilo u prvi mah.

Doktorski tim španskog kluba odmah je pritrčao u pomoć iskusnom veznjaku, te je sve trajalo preko deset minuta, no kada su zatražili nosila bilo je jasno da situacija nije uopšte bezazlena.

Oglasi

Silva je u suzama iznesen s terena, dok su saigrači pokušavali da nastave trening, no bilo je jasno da više nikome nije do toga i svi su samo čekali vijesti da li je njihov ponajbolji igrač ozbiljnije povrijeđen.

Ovaj 37-godišnjak je prema pisanju ugledne Marce uradio preglede i u pitanju je povreda koljena. Prve informacije govore da je Silva pokidao ligamente koljena, te da ga očekuje zaista duga pauza.

Silva će van terena biti najmanje pola godine, a čak se špekuliše da bi mogao propustiti skoro cijelu sezonu. Španac će odmah na operaciju, a Marca navodi da nije isključeno da vidimo i zaista tužan kraj velike legende.

Špekuliše se već da bi Silva mogao da se penzioniše nakon teške povrede koljena, ali svi se nadaju da s eto neće desiti jer ne zaslužuje nakon tako blistave karijere da u penziju ode na takav način.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Silva je nedavno nakon odlične sezone produžio sa Sociedadom ugovor na još godinu dana i idućeg ljeta se trebao vjerovatno penzionisati, ali nažalost sada nije isljučeno da to uradi ranije od planiranog.

Ovaj 37-godišnjak ponikao je u Valenciji, ali najbolje dane karjere proveo je u Manchester Cityju za koji je igrao čak deset godina. U Španiju se vratio prije tri godine kada je potpisao za Real Sociedad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti