Danima već slave najveći transfer od osnivanja kluba, hladan tuš stigao je u zadnjim sekundama

U Berlinu ostali bez Isca

Danima već slave najveći transfer od osnivanja kluba, hladan tuš stigao je u zadnjim sekundama

Edmir Škorić

Iako je već bio najavljen kao veliko pojačanje, Španac ipak ne seli u njemačku Bundesligu, prije svih na veliko razočarenje navijača kluba iz Berlina.

Union Berlin ove sezone igra sjajno i bori se za sami vrh u Bundesligi. Ovoj ekipi ide sjajno, a u borbi za plasman u Ligu prvaka, pa da kažemo i za osvajanje Bundeslige, makar to zvučalo jako čudno s obzirom na to da im je Bayern glavni konkurent, dobro bi došlo veliko pojačanje kao što je Isco.

Nešto više od mjesec dana nakon što je raskinuo ugovor sa Sevillom, čiji je član bio tek od ljeta, Francisco Román Alarcón Suárez, u nogometnom svijetu poznat kao Isco, već je bio na pragu potpisa za Berlince.

Bio je to njegov prvi proboj u karijeri izvan Španije, gdje je proveo cijelu karijeru, barem se tako činilo, ali onda je danas stigla vijest da od transfera nema ništa.

Španske sportske novine opisale su Iscov najavljeni transfer u Union Berlin kao "bombu dana". Prema Skyu, Isco je trebao dobiti ugovor do ljeta 2024. s opcijom na još godinu dana. Ugovorna dokumentacija trebala je biti potpisana u utorak, posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka. Ali dogovor je pao u zadnjoj sekundi.

Iscova konzultantska agencija Gestifute objašnjava razloge na sljedeći način: "Tokom razgovora uvidjeli smo da naš pregovarački partner više nije voljan kretati se unutar okvira o kojima je prvotno razgovarano"

Sportski direktor njemačkog kluba Oliver Ruhnert (51) objasnio je razloge na sljedeći način: "Voljeli bismo vidjeti Isca s nama, ali imamo svoje granice. Suprotno prethodnim dogovorima, oni su danas prekoračeni, zbog čega do transfera nije došlo".

Tako su u Berlinu ostali razočarani i ostali su bez najvećeg transfera u klupskoj povijesti, pošto je očito Sevilla odlučila da ignoriše prethodno dogovorene uslove.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Isco je porijeklom iz Benalmádene u južnoj Španiji, a karijeru je započeo u Valenciji prije nego što je 2013. prešao u Real Madrid. U to vrijeme smatran je velikim talentom te ga je talijanski list "Tuttosport" proglasio Zlatnim dečkom.

U 2013. osvojio je i Evropsko prvenstvo sa španskom U21 reprezentacijom. U svojoj prvoj sezoni u Real Madridu upisao je 53 nastupa i postigao kasnije brojne uspjehe, uključujući pet naslova u Ligi prvaka, četiri naslova Svjetskog klupskog prvenstva, tri pobjede u UEFA Superkupu, tri naslova La lige, tri trofeja u španjolskom Superkupu. Također ima i 38 nastupa za Španiju.

Top Komentari

nakopitam
Kada sam procitao naslov, mislio sam da nk skretnicar iz POMOZI BA prelazi u MERHAMET, Kad ono nesto drugo
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi