Iskra prijatno iznenadila, Jedinstvo i dalje stopostotno

Odigrano je treće kolo Prve lige FBiH

Iskra prijatno iznenadila, Jedinstvo i dalje stopostotno

Drugi bod, a prvi gostujući pomalo iznenađujuće osvojila je Gradina u jednom od derbija trećeg kola 1.lige FBiH.

Duel klubova koji su u maju napustili Premijer ligu završen je bez golova.

Ulogu favorita potvrdio je tim Radničkog iz Lukavca. Na Jošiku je minimalno poražena Mladost iz Doboj Kaknja, koja nakon tri kola ima svega jedan bod.

Samo Igman iz Konjica, također novajlija, ima lošiji učinak od tima Elvedina Beganovića. Konjičani su poraženi po treći put, ovog puta u Gračanici kod favorizovanog Bratstva. Rezultat je glasio 4:0 u korist domaćina.Bratstvo je na diobi drugog mjesta sa komšijama iz Tuzle, timom Slobode.Osvojili su po sedam bodova.

Sloboda je bod iz Doboj Kaknja ovjerila sa domaća tri. Na Tušnju je poražena Čapljina koja je odigrala dosta slabije u odnosu na prva dva kola u kojima je upisivala pobjede.

Nove bodove upisalo je Jedinstvo, ali dosta teže od očekivanog. Na suprotnoj strani stajao je prepolovljeni Troglav koji grca u problemima. Bilo je na kraju 1:0 za domaćina.

Prvu pobjedu i prve bodove očekivano je ostvario Rudar u Kaknju. Orašje je bez pretjeranih ambicija doputovalo u ovaj gradić i tamo časno poraženo rezultatom 2:0. Dvostruki strijelac bio je Bajro Spahić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dva gosta bila su uspješna u trećem kolu. U Banovićima je najveće iznenađenje priredila bugojanska Iskra, koja je trijumofovala sa minimalnih 1:0.

Mostarski Branitelj u Sanskom Mostu kod Podgrmeča pokazao je da je poraz u Gabeli u prvom kolu bio stvar slučajnosti i prvim gostujućim trijumfom ovjerio bodove osvojene u drugom kolu protiv Budućnosti u Mostaru. Junak Branitelja bio je dvostruki strijelac Edin Bebanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.