Iskren intervju Fabregasa: U Arsenalu su samo Nasri i Van Persie bili na mom niovu

Nekadašnja zvijezda Topnika

Iskren intervju Fabregasa: U Arsenalu su samo Nasri i Van Persie bili na mom niovu

Španski vezni fudbaler Cesc Fabregas bio je svojevremeno najbolji igrač Arsenala.

On je u redove Topnika stigao 2003. godine iz La Masije. Kao vrlo mlad igrač probio se u prvu postavu i već sa svojih 17 ili 18 godina bio važan kotač u ekipi koju je tada s klupe predvodio Arsene Wenger.

Na ljeto 2011. odlučio se za odlazak u Barcelonu i njegova karijera od tada je u velikom padu. Danas igra za Monaco, ali više nije ni blizu onog igrača kakav je nekada bio dok je igrao u Londonu.

Za Topnike je odigrao preko 300 utakmica te je bio jedan od miljenika navijača zbog fantastične pas igre, žestoke strasti i borbenog stila igre u veznom redu.

Za Arseblog govorio je o periodu u Arsenalu. Otkrio je razlog zbog kojeg je napustio klub prije devet godina.

"Bio sam kapiten, osjećao sam mnogo pritiska. Morao sam voditi taj tim da osvoji nešto. Dao sam sve od sebe. Nekada, nakon poraza, znao sam otići kući i plakati. Navikao sam patiti, navikao sam provoditi noći pateći. Onda, kada izgubite utakmicu, osjećate se u autobusu uništeno, a onda čujete neke igrače kako se smiju i razmišljaju gdje će otići kasnije".

"Tako je bilo nekoliko godina. Igrali smo prelijep fudbal, uživao sam s te strane, ali stavljao sam previše pritiska na sebe i u jednom trenutku osjećao sam se usamljeno. Posebno u posljednje dvije ili tri godine".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Govorio je potom i o igračkom kadru.

"Osjećao sam da su Robin van Persie i Samir Nasri jedini fudbaleri, nije to arogantno reći, koji su bili na mom nivou mentalno i tehički. Tako sam osjećao u to vrijeme. Mnogo stvari prolazilo je kroz moju glavu. osjećao sam se pomalo prazno. Osjećao sam se isušeno mentalno i fizički jer sam dao sve od sebe. Znao sam da je klub mogao potpisati neke igrače, ali nije se dogodilo. Gledajući neka ponašanja određenih igrača ili nešto slično stvorilo mi je osjećaj da želim probati nešto drugo. Da nije bilo toga, ne bih tada napustio Arsenal", govori Fabregas.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
I ti si klasa nema šta precijenjen više nego vrijedis
0 2
zire10
350 utakmica za arsenal ne 30
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi