Osam klubova zatražilo zabranu igranja Manchester Cityja u Ligi prvaka!

Građani su trenutno suspendovani

Osam klubova zatražilo zabranu igranja Manchester Cityja u Ligi prvaka!

A. Čaušević

Manchester City je zbog kršenja finasijskog fair playa i lažiranja sponzorskih dokumenta izbačen iz UEFA takmičenja za naredne dvije sezone. 

UEFA je prije nešto više od mjesec izbacila Manchester City iz svojih takmičenja za naredne dvije sezone. Građani su se odmah žalili Sportskom sudu za arbitražu (CAS) i taj slučaj je i dalje u toku.

Pandemija koronavirusa je sve usporila pa je velika vjerovatnoća da slučaj neće biti okončan do početka sljedeće sezone što će omogućiti izabranicima Pepa Guardiole da ipak nastupe u elitnom takmičenju.

Da se to ne bi desilo osam od 10 vodećih klubova engleskog Premiershipa je tražilo zabranu igranja Manchester Cityja u narednoj sezoni Lige prvaka, izvještava Daily Mail.

Daily Mail navodi da su svi timovi iz gornjeg dijela tabele Premiershipa osim Manchester Cityja i Sheffield Uniteda poslali zajdnički dopis jednog od pravnih firmi koja će njihove interese zastupati na CAS-u.

Liverpool, Manchester United, Arsenal i Chelsea su neki od klubova koji su uputili zajedničku žalbu. U Top 10 se trenutno nalaze još Leicester City, Wolverhampton, Tottenham i Burnley.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Što je dosta, dosta je. Predugo je City uspjevao da se izvuče i krši pravila na štetu najmanje jednog kluba koji nije mogao da se plasira u Ligi prvaka. Postoji bojazan da bi mogli izbjeći kaznu što bi bilo previše", kazao je jedan od izvora za Daily Mail.

Inače, Manchester City je na pragu plasman u četvrtfinale Lige prvaka jer je u prvom meču osmine finala s 1:2 pobijedio Real Madrid. Tek se treba vidjeti da li će zbog aktuelne situacije ova sezona elitnog takmičenja uopšte biti i završena.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmirTenk
obrisite objavu dok se mera tenk nije probudio, inace moj dobar prijatelj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi