"Iskreno, nema nade, jer niko ne ostaje živ u ovakvim uslovima"
Nova teška tragedija potresla je fudbalski svijet (Foto: EPA)

Emiliano Sala je vjerovatno mrtav

"Iskreno, nema nade, jer niko ne ostaje živ u ovakvim uslovima"

M. Šljivak

Već drugi dan traje potraga za nestalim avionom u kojem se nalazio napadač Cardiffa Emiliano Sala.

Argentinac je putovao iz Nantesa za Cardiff u ponedjeljak navečer, ali se avionu u kojem su pored njega bile još dvije osobe, izgubio svaki trag iznad Engleskog kanala.

Potraga za nesretnim fudbalerom i ostalim osobama još uvijek traje. Policija Guernseyja danas je saopštila kako su tri aviona i jedan helikopter u zraku, a gledaju se i satelitski snimci, te podaci sa mobilnog telefona kako bi se što prije pronašao avion.

Međutim, za sada nikakvih rezultata nema, a čovjek koji vodi potragu John Fitzgerald ponovo je saopštio da nema nikakve šanse da je Sala živ.

"Tužno je sve to, ali iskreno, nema nade da je iko živ. U ovo doba godine i po ovim vremenskim uslovima niko ne može ostati živ u vodi. Čak i one najspremnije osobe, kao što su profesionalni fudbaleri, mogli bi izdržati samo nekoliko sati u vodi", istakao je on.

Pored aviona i helikoptera potragu za nestalim avionom vode i brodovi obalske straže, ali ni oni izuzev određenih dijelova, nisu naišli na tragove da je iko živ.

"Taj avion uopšte nije smio da leti po ovakvom vremenu"

Dijelovi aviona su pronađeni tokom jučerašnje potrage, a o sudbini 28-godišnjeg napadača se još uvijek ništa ne zna.

Međutim, svi sumnjaju u ono najgore. Teško je vjerovati da bi iko mogao preživjeti takvu nesreću, a aeronautičar Jorge Polanco je za argentinski TyC Sports istakao da avion nije smio ni poletjeti.

"Piper Malibu je odličan mali avion koji može nositi sedam osoba. Međutim, iznenađen sam što su se odlučili putovati noći, posebno kada se zna kakvo je vrijeme u Evropi trenutno. To je isto kao da su letjeli ovim avionom zimi na Antarktiku. Vrlo se lako moglo desiti da se zalede motori i da prestanu raditi. Uvjeren sam da se upravo to dogodilo. Po ovakvom vremenu avion nije smio poletjeti", istakao je Polanco.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaista velika tragedija je potresla svijet fudbala, a svakako da je najgore porodici Emiliana Sale koja prolazi kroz najteže trenutke u životu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi