Da se naježiš: Navijači Cardiffa spremili poruku za pamćenje kao posvetu Sali

Opraštaju se od nesuđenog napadača

Da se naježiš: Navijači Cardiffa spremili poruku za pamćenje kao posvetu Sali

M. Šljivak

Emiliano Sala vjerovatno nikad neće obući dres Cardiffa.

Argentinac je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa velškim timom, a stigao je iz francuskog Nantesa kao najskuplji igrač u klupskoj historiji i plaćen je 17 miliona eura.

Međutim, nesreća aviona u kojem je Sala putovao ka Cardiffu bacila je svijet fudbala u očaj, a šanse da je sjajni napadač preživio gotovo da ne postoje.

Navijači širom svijeta se opraštaju od Argentinca. Naravno, posebno su ganuti navijači Nantesa, a oproštaj od nesuđenog napadača svog tima najavili su i navijači Cardiffa.

Oni će u narednom meču svog tima otkriti transparent posvećen argentinskom fudbaleru, a riječi će se pamtiti.

"Nikad te nismo vidjeli kako igraš, nismo te vidjeli kako zabijaš golove, ali Emiliano, naša prelijepa plava ptico, voljet ćemo te zauvijek"...

Bivša Salina djevojka iznijela teške optužbe: "Nesreća? Istražite mafiju..."

Nekoliko helikoptera i brodova cijelu noć i dan je tražilo dijelove ili znakove rušenja aviona kojom je putovao Sala. Policija otoka Guernsey potvrdila je da su nađeni brojni predmeti, a neslužbeno su engleskim novinarima rekli da su "prilično sigurni" da je riječ o dijelovima aviona koji je inače bio u vlasništvu predsjednika Cardiff Cityja.

Vijest o tragičnom događaju pogodila je mnoge, uključujući i njegovu bivšu djevojku Berenice Schkair, koja je putem Twittera objavila poruke sa - teških optužbama.

"Istražite nogometnu mafiju jer ne vjerujem da je ovo bila nesreća", poručila je Berenice, koja je nekoliko mjeseci bila u vezi s argentinskim nogometašem, pa potom nastavila:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želim se probuditi i shvatiti da ovo nije istina. Molim vas, istražite što se dogodilo Emilianu jer ne vjerujem da je to bila nesreća i da su prekinuli potragu zbog lošeg vremena. Ne mogu vjerovati da su potragu odgodili za idući dan, da su bez veze izgubili vrijeme umjesto da ga traže. Osjećam se bespomoćno, ovo je noćna mora.", rekla je djevojka.

Potraga za avionom bit će okončana u večernjim satima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi