Iskri jesenja titula, Vitez ubjedljiv protiv Vlašića

Druga liga Federacije BiH, grupa Zapad

Iskri jesenja titula, Vitez ubjedljiv protiv Vlašića

Samir Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad u danima vikenda igrani su susreti posljednjeg kola prvog dijela sezone.

 Iskra je savladala Busovaču na svom terenu sa 2:1, te osvojila jesenju titulu. Mujkić i Nebić su pogađali za tim sa Jaklića, dok je Salkica isto učinio za goste.

Mreže se nisu tresle u derbiju Radnika DV. i Krajine iz Cazina (0:0), dok je FK Vitez sa visokih 6:1 deklasirao Vlašić u Turbetu. Za drugoplasiranu momčad sezone pogađali su po dva puta Admir Zukan i Senid Hodžić, te po jednom Sabahudin Petak i Belamin Osmančević. Za domaće koji su poveli već u prvoj minuti strijelac je bio Jahja Rujanac.

Kiseljak je nastavio sa dobrim igrama u ovoj sezoni. Kiseljačani su savladali Bratstvo sa 3:1, a već nakon prvih 45. minuta bilo je 2:0. Pogađali su Mirza Junuzović i Ajdin Grošo, da bi se gosti vratili u 60. minuti preko Adema Talića. Domaćima je pobjedu ovjerio rezervista Petar Melezović u 73. minuti.

Sloga i Krajišnik u Otoci su podijelili bodove, bilo je 1:1. Radost gostima donio je u 16. minuti mladi Vedad Mujagić, a konačnih 1:1 postavio je u 53. minuti Samir Dizdarević.

Kako je to bilo i za očekivati, susret između Podgrmeča i Ključa nije odigran. Podgrmeč u prošlom kolu zbog neizmirenih obaveza prema službenim licima nije putovao u Veliku Kladušu, pa ostaje veliko pitanje da li će ova momčad i nastaviti daljnje takmičenje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako smo to već naveli, Iskra je na prvom mjestu sa 29 osvojenih bodova, dok je Vitez drugoplasirani sa 27. Kiseljak ima 22, a Radnik 21.

Na dnu je Podgrmeč sa dva boda, te Ključ sa sedam, dok Bratstvo ima devet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti