Iskusni Brazilac napustio Atletico pa se ponudio Barceloni
(Foto. EPA)

Rado bi na Nou Camp

Iskusni Brazilac napustio Atletico pa se ponudio Barceloni

Midhat Šljivak

Iskusni brazilski fudbaler Filipe Luis (33) napustio je redove madridskog Atletica.

Nakon završetka sezone 33-godišnji lijevi bek je postao slobodan igrač i može potražiti novi klub.

On je svoje usluge odlučio ponuditi ekipi Barcelone. Katalonci traže adekvatnu rezervu za Jordija Albu i povezivali su se sa mnogobrojnim fudbalerima.

Filipe Luis bi rado potpisao za Barcu. Ima veliko iskustvo, godinama je bio ključan faktor igre Atletica i sigurno da bi odbrana Barce bila sigurnija uz njega.

Međutim, teško da će se Katalonci odlučiti za njegovo dovođenje. Na poziciji lijevog beka žele dovesti nekog mlađeg fudbalera koji bi sakupljao neophodno iskustvo pored Albe.

Brazilac je od 2010. godine član Atletica. Samo je jednu sezonu proveo u Chelseaju u tom periodu, ali se brzo vratio u Madrid, jer mu život u Londonu nije odgovarao.

Luis je bio dio tima koji je osvarivao velike rezultate u Španiji, ali i u Evropi. Sigruno da bi i sa 33 godine predstavljao pojačanje, ali na kraju je odluka samo na rukovodstvu Barce.

Ovaj fudbaler je karijeru počeo 2003. godine u Figueirenseu, kluba u čijim je omladinskim kategorijama igrao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon samo jedne profesionalne sezone odlazi u Ajax, a zatim je igrao za B tim Reala i Deportivo La Corunu do 2010. godine kada prelazi u Atletico.

Za madridski tim je odigrao 323 utakmice i postigao je 12 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti