Iskusnog stopera željeli Arsenal i City, a on izabrao - Leicester

Potpisao trogodišnji ugovor

Iskusnog stopera željeli Arsenal i City, a on izabrao - Leicester

Nekadašnji šampion Engleske Leicester City doveo je novo pojačanje pred narednu sezonu u Premijer ligi.

Novo ime u svlačionici Leicestera je 30-godišnji stoper i reprezentativac Sjeverne Irske Johnny Evans, koji je s Lisicama potpisao trogodišnji ugovor i postao drugo službeno pojačanje poslije Pereire.

Evans na King Power dolazi iz redova West Bromwich Albiona, a za njegove usluge Leicester je izdvojio četiri miliona eura.

"Velika je stvar što sam došao u Leicester i sretan sam što se sve uspješno okončalo. Kada se pojavila mogućnost za transfer, bila je to ponuda koju nisam mogao odbiti. Klub je ambiciozan, vlasnici su ambiciozni i svi žele da ovaj klub stalno napreduje”, poručio je Evans nakon potpisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Evansa su se prethodnih sedmica još interesovali Manchester City i Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi