Iskusnog napadača vrijeđali jer je musliman, uputili mu teške riječi, a onda je izgubio živce

Prišao je sudiji i zaradio opomenu

Iskusnog napadača vrijeđali jer je musliman, uputili mu teške riječi, a onda je izgubio živce

H. Zilić

Uzbudljivo je bilo u francuskoj Ligue 1 u nedjeljnom programu.

Da sve ne prođe u znaku rezultata i igre na terenu pobrinuo se fudbaler Bresta, Islam Slimani, ali i navijači na tribinama

Bivši fudbaler Lyona, Sportinga, Leicestera, Monaca ušao je žestoko u raspravu sa glavnim sudijom Jeremiem Pignardom u duelu Clermonta i Bresta jer nije prekinuo utakmicu zbog vrijeđanja koje su stigle sa tribinama.

Navodno su Slimanija vrijeđali na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Čula se se i dobacivanja "prljavi arap".

Slimani je izgubio živce i prišao glavnom sudiji i u oštroj raspravi uputio mu je žestoke riječi.

Oglasi

Kamere su uhvatile dio ovog ponašanja fudbalera Bresta kojeg sigurno očekuje kazna od strane Saveza, iako ja na neku ruku bilo opravdano.

U pomenutoj utakmici Brest je kao gost savladao Clemront sa 1:3. Del Castillo, Honorat i Le Douaron bili su strijelci za Brest, dok je za Clermont pogodio Allevinah.

Pomenuti Slimani je bio u startnoj postavi Bresta, a igru je napustio u 61. minuti kada je umjesto njega na teren ušao strijelac drugog gola Le Douraon.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Slimani je zbog rasprave sa sudijom dobio žuti karton u 36. minuti utakmice, a obzirom da se pojavio pomenuti snimak na kojem se čuju pojedine riječi koje je uputio sudiji, Alžirac sada čeka kaznu koja sigurno neće biti blaga. Vidjet ćemo šta će biti sa pojedincima koji su vrijeđali Slimanija.

Nije prvi put nove sezone da francuske sudije ulaze u žestoke rasprave sa fudbalerima, posebno se to odnosi na utakmice koje nose epitet derbija. Francuzi se bore protiv rasizma i vjerskih uvreda na stadionima, međutim ima još pojedinaca kojima neke stvari nisu došle u glavu.

Top Komentari

plemic
osramotio je zapadnu evropu, mrzitelje fundamentalizme i neuuropskih vrijednosti. svaka mu čast ...
2 12
King_Kenny
...da su jevreje ovako vrijedjali bili bi odmah momentalno izbaceni iz lige...ali posto muslimane vrijedjaju ako se pobunis jos budes kaznjen...to je ta europska demokratija...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi