Island ostao bez selektora, Savez u čudu

Hallgrimson podnio ostavku

Island ostao bez selektora, Savez u čudu

Nakon sedam godina provedenih na klupi Islanda, Heimir Hallgrimsson odlučio je podnijeti ostavku.

Island je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zauzeo posljednje mjesto u grupi iza Hrvatske, Argentine i Nigerije, a njihov premijerni nastup će se najviše pamtiti po remiju sa Argentinom (1:1). Iako je Savezu od Hallgrimssona očekivao nastavak suradnje, do njega ipak nije došlo.

“Islandski fudbal nikada nije bio ovako dobar i nikada nije privlačio više pažnje nego sada. Nadali smo se da će Heimir nastaviti s radom, ali je na svoj zahtjev odlučio otići. Svi smo mu zahvalni na svemu što je napravio za naš fudbal", rekao je predsjednik FS Islanda Gudni Bergsson, koji je najavio i brzo imenovanje novog selektora.

Pod vodstvom Heimira Hallgrimssona, reprezentacija Islanda je dospjela na evropsku i svjetsku fudbalsku kartu s obzirom da je ova mala zemlja nastupila na dva posljednja velika takmičenja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti