Sinoć je postigao gol karijere i bio junak Milana, a već danas saznao najbolje moguće vijesti

Sjajni dani za Bennacera

Sinoć je postigao gol karijere i bio junak Milana, a već danas saznao najbolje moguće vijesti

Eldar Ganibegović

Milan je sinoć u 30. kolu Serije A s 1:0 savladao Cagliari, a junak je bio Ismael Bennacer. 

Novom se pobjedom Milan vratio na vrh Serije A te je osam kola prije kraja u najboljoj poziciji u borbi za Scudetto. Rossoneri imaju 66 bodova, tri više od Napolija i šest od gradskog rivala Intera, koji istina ima i jedan meč manje, ali je u užasnoj krizi i sinoć je ponovo prosuo dva boda remiziravši s Fiorentinom 1:1.

Vratimo se Bennaceru. Sinoć je bio junak Milana postigavši spektakularan pogodak u 60. minuti koji je u konačnici značio i pobjedu i osvajanje nova tri boda.

Dan nakon sjajnog meča, za njega je došlo još sjajnih vijesti. Naime, Milan će mu u narednim sedmicama ponuditi novi ugovor, a ovu informaciju prenio je ugledni Fabrizio Romano.

Također, novi ugovor spreman je i za Rafaela Leaoa, a radi se i na dovođenju Divocka Origija.

Inače, Ismael Bennacer je član Milana od 2019. godine kada je stigao iz Empolija, a ranije je još igrao u mlađem pogonu Arsenala, Tours te Arles u kojem je i počeo karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Milan je ove sezone odigrao 33 utakmice, a sinoćnji pogodak bio mu je drugi u sezoni, te je dodao i jednu asistenciju.

Trenutni ugovor s Milanom ističe mu na ljeto 2024. godine, ali su na San Siru očito zadovoljni partijama 24-godišnjeg Alžirca te žele produžiti saradnju s njim.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti