Peruanci napravili ludnicu na aerodromu

Ispali u grupnoj fazi, a u svojoj zemlji dočekani kao da su prvaci svijeta

Endin Čaušević

Reprezentacija Perua nije se uspjela plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva, a nastup u Rusiji ovaj tim završio je već nakon grupne faze.

Peru je odigrao tri veoma dobre utakmice i svojom igrom je iznenadio mnoge, no ovaj tim nije mogao dalje od grupne faze. Peruanci su takmičenje završili sa tri boda jer su u zadnjem kolu sa 2:0 savladali selekciju Australije.

Ipak, čini se da je to više nego dovoljno za njihove navijače koji su ih na aerodromu u Limi dočekali kao da su osvojili Mundijal u Rusiji.

Čak su i fudbaleri bili u šoku kada su vidjeli koliko navijača Perua se nalazi na aerodromu kako bi im pružili podršku i čestitali na tome što su predstavili svoj tim onako kako treba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi