Spektakularan doček za iranske fudbalere

Ispali u prvom krugu, a u domovini dočekani kao heroji

Reprezentacija Irana se od Mundijala u Rusiji oprostila nakon grupne faze, ali Iranci su ostavili srce na terenu u svakoj od tri odigrane utakmice, pa su za sve građane ove zemlje pravi heroji.

Iranci su uz mnogo problema, izazvanih političkom situacijom, dočekali Mundijal u Rusiji, ali se nisu obrukali. Šta više, upisali su pobjedu nad Marokom i itekako namučili Španiju i Portugal.

U finišu zadnje utakmice grupne faze su imali veliku priliku čak i eliminisati Portugalce, ali su ipak u osminu finala otišli Ronaldo i družina.

Reprezentacija Irana se vratila u domovinu, a na Međunarodnom aerodromu u Teheranu su dočekani kao heroji. Hiljade građana ove zemlje su pristigle na aerodrom gdje je priređen spektakularan doček za iranske fudbalere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi