Selektor Irana prezire VAR: Ne želim znati da mi je kćerka malo trudna

Carlos Queiroz držao zanimljiv govor

Selektor Irana prezire VAR: Ne želim znati da mi je kćerka malo trudna

Selektor reprezentacije Irana Carlos Queiroz poslije remija protiv Portugala (1:1) najviše je pričao o VAR tehnologiji.

Iako je na početku press konferencije rekao da ne smije puno pričati protiv VAR-a jer su predstavnici FIFA-e prisutni, Queiroz se kasnije prilično opustio pa je rekao mnogo stvari.

Selektor Irana izgleda najviše zamjera VAR tehnologiji i glavnom sucu što nije dodijeljen crveni karton za Cristiana Ronbalda i što je dosuđen penal za Portugalce početkom drugog poluvremena.

"Moram biti oprezan jer je FIFA tu", našalio se na početku selektor Irana pa nastavio: "Bilo je pomalo čudno kada je dosudio penal (sudac), jer niko nije znao šta se dogodilo. Trebalo mu je dosta vremena da zaustavi igru te da nakon toga pet ili šest ljudi pregleda usporeni snimak. Kao trener, morate imati mogućnost da znate šta se dešava. Ne želi više pričati o tome niti imati problema, ali uvijek je ista priča, to oduzima previše vremena", poručio je Queiroz.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Rekao sam to jučer i ponavljam sada, ne želim znati je li moja kćerka malo trudna, samo kada je stvarno trudna. VAR-u ne ide dobro, VAR ne radi. Iran je jedina zemlja koja se do sada nije žalila, mi nismo ništa tražili. Ne znam da li Ronaldo nije isključen samo zato što je Ronaldo, to je dobro pitanje. Ali, ono što nema smisla je da pregledate takvu situaciju i da dodijelite žuti karton".

Podsjetimo, Iran je na kraju završio kao treći u grupi B jer je imao četiri boda nakon tri odigrana kola, odnsono bod manje od Španije i Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti