Ispovijest Van Dijka: Pisao sam oproštajno pismo u bolnici, gledao sam smrti u oči

Jedva preživio kao 17-godišnjak

Ispovijest Van Dijka: Pisao sam oproštajno pismo u bolnici, gledao sam smrti u oči

Edmir Škorić

Holandski defanzivac Virgil van Dijk (27) ispričao je kako je jedva preživio, a danas je jedan od najboljih odbrambenih igrača na svijetu.

Van Dijk, stoper Liverpoola, prije deset godina je preživio puknuće slijepog crijeva, a nakon operacije je spašen samo zahvaljujući dobrom fizičkom stanju i redovnim treninzima.

"Gledao sam smrti u oči, bilo je to užasno iskustvo", priznao je Van Dijk za Mirror.

"Prvi put u životu mi tada fudba nije ništa značio i nije mi bio važan, jedino je bilo važno da ostanem živ. Maja i ja smo se molili Bogu, iskreno, već smo razgovaralo o raznim scenarijima. U jednom sam trenutku trebao da potpišem neke dokumente i to je ibla oporuka. Da sam umro u bolnici, dio novca koji sam zaradio išao bi mojoj majci", poručio je Holanđanin.

"Niko nije htio postaviti to pitanje, ali trebalo se to napraviti jer postojala je šansa da tada umrem. Dok sam ležao u krevetu, kroz glavu su mi prolazile najgore stvari", ispričao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada je imao samo 17 godina i igrao je za Groningen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi