Ispunio dječački san: Forlan potpisao za Penarol

Povratak u domovinu

Ispunio dječački san: Forlan potpisao za Penarol

Diego Forlan je službeno pojačao urugvajski Penarol, tim u kojem je nekada jedan od najboljih evropskih napadača započeo svoju karijeru.

"Sa prezimenom koje je povezano sa historijom kluba, sin šampiona Amerike i svijeta sa Penarolom. Diego će sljedeće sezone obući žuto-crni dres koji je nosio kao dječak, kada je sanjao da postane profesionalni fudbaler", navodi se na službenoj stranici ovog kluba.

Forlan je tokom svoje karijere nastupao za Independiente, Manchester United, Villareal, Aletico Madrid, Inter, Internacional i Cerezo, gdje je proveo prošlu sezonu.

Forlan je u dresu reprezentacije odigrao 112 utakmica i postigao 36 pogodaka, a od njega se oprostio u martu ove godine. Dolazak iskusnog napadača u Penarol probudio je euforiju među navijačima slavnog urugvajskog kluba, koji su sa oduševljenjem prihvatili svoju novu zvijezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti